Iz Sarajeva najavljuju ofanzivu protiv Rudara: "Pobijedit ćemo, ali opasan su tim"

Vasoski i Čataković pred utakmicu na Koševa

Iz Sarajeva najavljuju ofanzivu protiv Rudara: "Pobijedit ćemo, ali opasan su tim"

Midhat Šljivak

FK Sarajevo će sutra na stadionu Koševo u susretu 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ugostiti ekipu Rudara iz Prijedora.

Ovaj meč najaviili su trener Bordo tima Aleksandar Vasoski i fudbaler tima s Koševa Hamza Čataković. Obojica ističu da je pobjeda imperativ.

Vasoski je svjestan da je Rudar Prijedor jako dobar tim i da ne treba zavaravati činjenica da su posljednji na tabeli.

"Moram reći da ne smijemo da se zavaravamo jer su zadnji na tabeli. Gledao sam zadnje tri utakmice, protiv Borca su stvorili dosta šansi, zabili su dva gola. Ekipa su koja hoće da igra fudbal", rekao je Vasoski.

Najavio je trener Sarajeva ofanzivnu igru od prve minute.

"Sarajevo je veliki favorit u ovom meču, ali moramo od prve minute krenuti bez kalkulacija i da razbijemo taj njihov defanzivni blok. Igraju dobru tranziciju na osvojene lopte. Moramo pripaziti na njihove kontre, posebno Santosa i Amoaha koji su strašno brzi. Balans između napada i odbrane morat će da postoji. Sarajevo je favorit i pobijedit će utakmicu". poručio je Vasoski.

Opreza ima i kod Hamze Čatakovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne smijemo podcijeniti ekipu Rudara. Znam dosta momaka i kvalitetna su ekipa. Moramo biti 100 posto skoncentrisani od prve minute i nadam se da ćemo na kraju pobijediti".

Duel Sarajeva i Rudar Prijedora igra se sutra od 13 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Samo dobrim igrama mozete vratiti nacijaće na stadion!
6 0
user1571956549
Hahahahaha......
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti