Aleksej Nikolić igra za Sloveniju na Svjetskom prvenstvu

Nikolić na popisu

Aleksej Nikolić igra za Sloveniju na Svjetskom prvenstvu

M. Šljivak

Mladi košarkaš sarajevskih Sparsa Aleksej Nikolić našao se na finalnom popisu reprezentacije Slovenije za Svjetsko prvenstvo u Španiji.

Ovaj 19-godišnji košarkaš je fantastičnim partijama za mladu selekciju Slovenije privukao pažnju selektora A selekcije Jure Zdovca, te se našao na popisu od 12 igrača koji će nastupiti u Španiji.

Nikolić je u prošloj sezoni igrao u sarajevskim Sparsima, a naš klub će jako teško zadržati ovog momka i u narednoj sezoni s obzirom na igre koje pruža.

Spisak Slovenije:

Jure Balažič (bez kluba), Jaka Blažič (Crvena zvezda),Goran Dragić (Phoenix Suns), Zoran Dragić (Unicaja Malaga), Jaka Klobučar (Ulm), Domen Lorbek (Royal Hali Gaziantep), Edo Murić (bez kluba), Alen Omić (Union Olimpija), Klemen Prepelič (Banvit Bandirma), Uroš Slokar (bez kluba), Miha Zupan (Ušak Sportif), Aleksej Nikolić (Spars Sarajevo)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.