Rus pojačao FK Tuzla City!
Zanimljivo pojačanje stiglo je na Tušanj. Rus zadužio dres Tuzla Cityja

Pojačao defanzivu

Rus pojačao FK Tuzla City!

Midhat Šljivak

FK Tuzla City predstavio je danas novo pojačanje. Na Tušanj je stigao 31-godišnji ruski defanzivac Aleksey Nikitin koji je danas zadužio dres tuzlanskog kluba s brojem 3.


FK Tuzla City nastavila je dovoditi nove igrače. Danas je stigao još jedan, a to je Rus Aleksey Nikitin.

Ovaj 31-godišnji defanzivac je danas potpisao ugovor s tuzlanskim timom. Zadužio je dres s brojem 3 i u Tuzli će se zadržati do kraja sezone.

Nikitin ne krije uzbuđenje što je po prvi put napustio Rusiju. Sve mu je čudno.

"Malo sam uzbuđen zbog dolaska u novu državu i novu sredinu. Za mene je sve ovo novo. Klubove sam mijenjao ali nikada nisam mijenjao državu no ne sumnjam da ću se brzo adaptirati. O klubu sam upoznat i jedva čekam da zaigram" kazao je Nikitin.

Posljednji klub za kojeg je ovaj 31-godišnjak nastupao je ekipa Khimkija za kojeg je u jesenjem dijelu sezone odigrao devet utakmica.

Oglasi

Kompletnu fudbalsku karijeru Aleksey je proveo u Rusiji. Počeo je karijeru u moskovskom CSKA, a prije Khimkija nastupao je još za Enisey, Amkar iz Perma i Ufu.

Interesantno je svakako da je Nkitin nekada bio standardan član omladinskih selekcija Rusije. Za U21 tim odigrao je 20 utakmica, a nebrojen broj utakmica za mlađe selekcije.

FK Tuzla City u drugi dio sezone ulazi duelom protiv Širokog Brijega. Ovaj susret Kupa Bosne i Hercegovine igra se u nedjelju na Pecari od 18:30 sati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se prvenstva tiče Tuzlaci drugi dio sezone otvaraju duelom protiv Veleža i ovom timu predstoji poprilično žestoka borba za opstanak u društvu najboljih.

Nakon 19 odigranih kola Tuzla City je na osmom mjestu s 21 osvojenim bodom i od opasne zone udeljeni su samo dva boda.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi