Alem Plakalo iz Olimpika u četvrtu ligu Švedske

Napadač napustio Premijer ligu

Alem Plakalo iz Olimpika u četvrtu ligu Švedske

Samir Mlaćo

Alem Plakalo, dojučerašnji član Olimpika, odlučio je napustiti redove tima sa Otoke te karijeru nastaviti u švedskom četveroligašu IFK Amal.

Plakalo se u Olimpiku nije naigrao u drugom dijelu sezone, te je odlučio dići sidro. Njegova nova destincija je švedski tim gdje je će ovaj 23-godišnji pokušati dobrim igrama za kratko vrijeme preći u neki od klubova iz višeg ranga ove zemlje.

Plakalo je ponikao u redovima FK Sarajevo, a nastupao je još za Bosnu iz Visokog, te NK Travnik. U Premijer ligi je ove sezone upisao 25 nastupa uz dva pogotka i jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Sarajevom je potpisao i profesionalni ugovor, ali se nije naigrao u bordo dresu. Zapažene partije pružao je u redovima visočke Bosne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi