Dejanović zablistao kada je najvažnije: Naš fokus je na Kup, u Tuzli ćemo se postaviti kao da je 0:0

Dobio i poziv u mladu reprezentaciju, te skrenuo pažnju na sebe

Dejanović zablistao kada je najvažnije: Naš fokus je na Kup, u Tuzli ćemo se postaviti kao da je 0:0 · Intervju

Samir Mlaćo
Navijači Veleža sve nadu za plasman u Evropu polažu u Kup naše zemlje.

Rođeni su u prvom meču polufinala savladala Tuzla City sa 4:0, te otvorili sebi put ka finalu gdje će vjerovatno čekati FK Sarajevo.

U međuvremenu su savladali u Tuzli Slobodu 2:1, a u timu nije bilo Alena Dejanovića, junaka pobjede u Kupu, koji je na istom meču uz dva pogotka zadobio lom nosa, zbog čega je morao na operaciju poslije meča.

Danas je već trenirao sa ekipom i spreman je za nove izazove.

“Sada je sve dobro. Danas sam skinuo zavoje i tampone, odradio sam trening nakon operacije i sada je sve super. Nadam se da ću biti u kombinaciji za meč u petak protiv Radnika“, priča Dejanović za SportSport.ba.

Pratio je jučer pobjedu saigrača u Tuzli i bio vidno sretan.

Oglasi

“Gledao sam meč, zadovoljan sam, kako igrom saigrača, tako i rezultatom koji su ostvarili“.

Velež je ponovo zaigrao kako navijači to žele, a Rođene 'prate' i dobri rezultati.

“Dođe sve na svoje. Sada je došao rezultat, igru imamo, te smo se digli kao ekipa. Svaki pojedinac je podigao samopouzdanje i odmah dobro ide“.

U Kupu BiH je sjajan. Postigao je tri pogotka, dva protiv Tuzle City.

Oglasi

“Može se reći da je to moje takmičenje. Naš najveći fokus je da osvojimo Kup i da izađemo tako u Evropu. To su najrealnije šanse. Tuzla City je ekipa u vrhu tabele, imaju izvrsnih pojedinaca, dogodilo im se to što se dogodilo protiv Zrinjskog i mi smo znali da su psihički možda nestabilni. Nadali smo se da ćemo odigrati dobro, pobijediti, ali ne baš tolikom razlikom“.

Rođeni već razmišljaju u revanšu u Tuzli gdje će ih rival dočekati sa novim trenerom.

“Moramo igrati kad je 0:0. To je nogomet. Vidjeli ste da Barcelona ima 4:0 pa izgubi ili obratno. Ništa nije gotovo, iako smo svjesni da smo jednom nogom u finalu. Nema opuštanja, idemo kao da je 0:0“.

Privukao je pažnju na sebe, stigao je  u međuvremenu i zasluženi poziv u mladu reprezentaciju BiH.

Oglasi

“Bazirao bi se na drugi dio sezone gdje sam stvarno zadovoljan, kako svojom igrom, tako i cijele ekipe. Digao sam se igrački, samopouzdanje je poraslo i svemu u svemu zadovoljan sam. Stigao je zatim i poziv u mladu reprezentaciju, te se zahvaljujem selektoru Starčeviću koji je sigurno pratio moje igre i uputio mi poziv.

Sve ide svojim putem, to mi daje još veću motivaciju da još bolje radim iz dana u dan“.

Sretan je u Mostaru.

“Snašao sam se u Mostaru, lijep grad, zavolio sam ga. Ne bih ništa trenutno mijenjao“, dodao je 22-godišnji član Veleža Alen Dejanović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dejanović je prošao školu Dinama, nastupao i za drugi tim kluba iz Zagreba, a zatim stigao u FK Mladost Doboj Kakanj, odakle je na ljeto prošle godine odlučio preći u Velež.

U dresu mlade reprezentacije BiH upisao je dva nastupa i vidljivo je da se radi o veoma kvalitetnom nogometašu koji će u budućnosti sigurno imati mnogo toga da pokaže.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tako je Alene kup kup kup je naš
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi