Alen Halilović pred zanimljivim angažmanom
Halilović u prijateljskom duelu protiv Juventusa

Jakirović ga otpisao u Rijeci

Alen Halilović pred zanimljivim angažmanom

S. Mlaćo
Dolazak na trenersku klupu Sergeja Jakirovića značio je i kraj epizode za Alena Halilovića. Halilović je stigao u Rijeku kako bi se 'vratio u život', no nije u tome uspio. Sada će ubrzo u novu avanturu.

Nije se pokazao, te je brzo i završio ovaj angažman uz samo 554 minute provedene na terenu.

Počela su odmah povezivanja sa nekoliko klubova, a grčki mediji prenose da je Halilović najbliži ekipi Arisa.

Tim iz Soluna ga želi dovesti i vjerovatno ćemo u tome i uspjeti, ali veliko je pitanje koliko će Halilović opravdati njihova očekivanja.

U Rijeci je postigao tek jedan pogodak, u proteklom periodu je mnogo lutao i nije opravdao očekivanja koja su bila takva da su ga svi vidjeli kao igrača za Lige petice, što je uspio s obzirom da je igrao u Barcelonu, Milanu, no brzo se desio pad.

Nakon Milana okušao se u Heerenvenu, te zatim Birminghamu i Readingu, odakle je i stigao u Rijeku.

Oglasi

Za reprezentaciju Hrvatske upisao je tek deset nastupa.

U dresu Arisa bi ga trebao dočekati  bh. reprezentativac Izet Hajrović kojem se 'gubi svaki trag', no zvanično je član tima iz Soluna.

Informacije iz tekuće sezone pokazuju da Hajrovića nema ni među 25 fudbalera tima iz Soluna koji su prijavljeni ove sezone za zvanične utakmice.

Statistika govori da je Hajrović posljednje zvanične utakmice odigrao prošle sezone i skupio je svega 11 nastupa za Aris. Nema ni informacija o eventualnoj povredi Haajrovića.

U urednim informacijama za Aris koje objavljuje ugledni transfermarkt, bh. fudbaler je na spisku igrača, ali nema pokazatelja povrede ili neke posudbe.

Potražite više informacija na temu Super League:

Da stvar bude zanimljivija Hajrović ne konkuriše ni za B tim Arisa koji se takmiči u nižem rangu fudbala u Grćkoj.

Možemo reći na momente misteriozna situacija koja se veže za 31-godišnjaka koji je za reprezenatciju Bosne i Hercegovine skupio 27 nastupa i postigao šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi