Alen Halilović ipak ostaje u Milanu - za sada

Hrvatski veznjak već razmišlja o napuštanju San Sira

Alen Halilović ipak ostaje u Milanu - za sada

Prije dva dana su se pojavile informacije da bi mladi hrvatski veznjak Alen Halilović već mogao napustiti Milan iako je na San Siro stigao tek ovog ljeta.

Navodno je Halilović izuzetno zabrinut zbog dolaska novih igrača u Milan koji bi mogli drastično ugroziti njegovu minutažu, pa se špekulisalo da je njegov tabor već stupio u kontakt sa dva tima koja ga žele dovesti u svoje redove - Gironom i Espanyolom.

Ipak, sada italijanski mediji prenose da Milan ne želi prodati Halilovića koji je kao slobodan igrač sa ovim klubom potpisao trogodišnji ugovor. Rossoneri se ne žele tako lako odreći igrača kojeg su tek doveli, ali bi navodno bili voljni razmisliti o njegovoj prodaji u januaru, prenosi Corriere dello Sport.

Treba dodati i da će 22-godišnji Halilović biti u konkurenciji za meč Milana i Napolija koji je na rasporedu ovog vikenda. Ukoliko nastupi na ovom meču Halilović neće moći napraviti novi transfer ovog ljeta jer prema pravilima igrač tokom jedne godine može biti registrovan za tri različita kluba, ali smije nastupiti samo za dva.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi