Alen Halilović na meti Reala i Manchester Uniteda

Mladi Bosanac iz Dinama sve bolji

Alen Halilović na meti Reala i Manchester Uniteda

Midhat Šljivak

Prema pisanju portala Topmercato, sin nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine Sejada Halilovića, Alen, nalazi se na meti Reala iz Madrida i Manchester Uniteda.

Mlada, 16-godišnja zvijezda zagrebačkog Dinama predstavljena je kao modernije izdanje Luke Modrića koji je ovog ljeta prešao u Real za sumu od preko 30 miliona eura. Predsjednik Reala Florentino Perez navodno želi što prije osigurati potpis talentovanog fudbalera za kojeg je preporuke dobio od predsjednika HNS-a Davor Šukera.

Također, Topmercato navodi kako je i Manchester United zainteresovan za Halilovića, a Sir Alex Ferguson želi osigurati potpis ovog kadetskog reprezentativca Hrvatske zbog sličnosti sa Lukom Modrićem, kojeg Sir Alex nije mogao dovesti na Old Trafford.

Halilović je ranije bio povezivan sa prelaskom u Real i Juventus, no Dinamo ga je vezao višegodišnjim ugovorom, pa svi koji budu željeli Alena će morati itekako dobro otvoriti novčanik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti