Alen je veliki navijač Bosne i Hercegovine?

Sve više se priča o mladom nogometašu Dinama

Alen je veliki navijač Bosne i Hercegovine?

Edmir Škorić

Opet se aktivirala tema o Alenu Haliloviću. Mladi nogometaš zagrebačkog Dinama i dalje se nalazi "između dvije vatre". Koga će izabrati, za koju reprezentaciju igrati, još niko ne zna.

U Hrvatskoj su ostali zaprepašteni nakon što su u četvrtak saznali da je Halilović dobio poziv Nogometnog saveza naše zemlje da gostuje u Sloveniji i "bolje se upozna" s članovima i igračima bh. reprezentacije.

 

Selektor Zmajeva Safet Sušić ubrzo je demantovao da je zvao Halilovića. Pape tvrdi da ne bi nikada pozvao nekog igrača isključivo iz razloga da bi istog ukrao nekoj državi. Sugovornik blizak Alenu govorio je u razgovoru za Jutarnji list o mogućem Alenovom igranju za BiH.

 

"Alen Halilović je najveći navijač Bosne i Hercegovine. Način na koji proživljava utakmice te reprezentacije, to još nisam vidio", priča Alenov bliski prijatelj za Jutarnji, naglasivši kako je Alen posebno impresioniran atmosferom koja se veže uz domaće nastupe Zmajeva.

 

"Je l’ ti znaš kakva je atmosfera na Bilinom polju?", pitao je navodno prijatelja tokom utakmice Hrvatske i Makedonije kada je na stadionu Maksimir vladala pustoš.

 

Čini se da u Bh. nogometnom savezu više rade nego li u sujednom kada je u pitanju Alenovo opredjeljenje seniorske reprezentacije. Alen je član mlade hrvatske reprezentacije, ali njegov otac je igrao za BiH i rođen je u Klokotnici kod Doboja, gdje je nedavno boravio i sam Alen.

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.