Dijete Tuzle ne može da igra tuzlanski derbi: "Bodriću ih s tribina"

Alen Kurtalić govorio za SportSport.ba

Dijete Tuzle ne može da igra tuzlanski derbi: "Bodriću ih s tribina" · Intervju

E. Škorić

Koliko god to zvuči kao potrošeni kliše, dječak koji se rodi u Tuzli ili njenoj bližoj okolici može da ima stotine želja, ali samo jednu će iskreno željeti da ostvari, a to je da jednog dana bude igrač Slobode i da nosi crveno-crne boje.

Bez obzira da li se vaše želje podudaraju sa realnošću, vašim talentom ili upornošću, jednostavno to želite do te mjere da, kada se dogodi, znate da ste uspjeli u životu i da je sve ostalo što vam se dogodi zapravo samo jedan dodatni bonus.

Alen Kurtalić (21), mladi veznjak Slobode, može to i sam da potvrdi. Od malih nogu maštao je o Slobodi, na sve je načine volio, a sada ima tu čast da trči u njenom dresu i brani njenu čast na mnogim premijerligaškim terenima.

"Prve korake sam napravio sa samo četiri godine u školi fudbala Roda, u to vrijeme jedna od najboljih škola fudbala u Tuzli. Poslije toga sam prošao sve omladinske selekcije Slobode, posudba u Zvijedi Gradačac, godinu dana u Češkoj i sada sam tu u prvom timu. I da, naravno, Sloboda je za mene nešto posebno, oduvijek i zauvijek", govori Kurtalić u razgovoru za SportSport.ba.

Da li možeš da se sjetiš trenutka kada si dobio prvi novac od fudbala i kako si ga potrošio?

"Ne mogu da se sjetim, ali uvjeren sam da nisam tada kupovao ništa posebno".

Oglasi

Sloboda je zaista sjajna ove sezone, ima 15 bodova i nalazi se u samom vrhu tabele. Šta je uzrok tako dobrih igara i rezultata ove sezone u odnosu na neke prethodne?

"Mislim da je uprava kluba skupa sa stručnim štabom i igračima očekivala neke slične rezultate u ovoj sezoni. Sada smo to prebacili i na navijače kluba koji svaku narednu utakmicu očekuju pozitivan rezultat. Dobra atmosfera oko kluba i u svlačionici sigurno daju dobre rezultate. Naravno, uslov za sve su dobar rad na treninzima i zalaganje svih igrača i trenera".

Da li je rano da se priča o ambicijama Slobode i eventualnom plasmanu u Evropi?

"Ta tema je uvijek osjetljiva za sve koji prate Slobodu. Svi to žele, ali prerano je da pričamo o tome. Ići ćemo utakmicu po utakmicu, pa gdje nas sve to na kraju odvede. Naravno da imamo najveće ambicije i naravno da bismo voljeli biti ne samo u Evropi nego i prvaci, ali vidjet ćemo konačan ishod i kakve su realnosti i mogućnosti našeg tima".

Oglasi

Vratimo se nekoliko dana unazad. Paklena atmosfera protiv Borca na Tušnju i na kraju podjela bodova (1:1). S obzirom na sva dešavanja, možda i zadovoljavajući rezultat?

"Prvo bih čestitao momcima na zalaganju i mislim da su svi dali svoj maksimum u utakmici protiv Borca. Sigurno da nam je taj crveni karton promijenio tok utakmice ali na kraju smo se uspijeli odbraniti. Možemo reći da je neriješen rezultat najrealniji".

Protiv Borca si "pokupio" i treću žuti karton, a to znači da ćeš propustiti derbi Tuzle narednog vikenda.

"Naravno da mi je žao što neću biti na terenu sa svojim kolegama, ali imat će moju podršku sa tribina. Pa ova utakmica je posebna zato što dolazi sigurno jedna od najboljih ekipa lige, po trenutnoj formi i najbolja, nadamo se i sjajnoj atmosferi na tribinama i naravno pozitivnom rezultatu".

Možeš li nam reći ko je po tvom mišljenju najbolji igrač Premijer lige, a ko ti je bio najteži protivnik na terenu?

Oglasi

"Za najtežeg protivnika bih izabrao Amara Rahmanovića, a najbolji igrač lige sigurno je Said Husejinović".

Klub o kojem sanjaš, za koji bi volio jednog dana da zaigraš?

"Kada sam bio mlađi to je bio Mancester, u ovom trenutku možda Atletico Madrid".

Imaš li idola?

"U bh. reprezentaciji je to Edin Džeko i svakako je neko na koga se svi trebaju ugledati. Naravno, sam bih volio da jednog dana budem dio reprezentacije i da budem barem približno uspješan kao što je Edin u karijeri".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj, možeš li da nam kažeš da li je bh. liga trenutno kvalitetnija u odnosu na ranije godine ili?

"Pa kakva je liga sada u odnosu na prije bih prepustio nekim igračima koji je igraju dosta duže, meni je tek druga sezona, ali mislim da je kvalitetna naravno".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Slobodas
moSa bodaSlo
9 2
bazaorao
naprijed city zgazi male fukare
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi