Prvi i drugi strijelac Premijer lige stanuju u Tuzli

Lista strijelaca nakon osam kola

Prvi i drugi strijelac Premijer lige stanuju u Tuzli

S. Mlaćo

Osam kola je odigrano u Premijer ligi, ali ne i potpunih s obzirom na dvije zaostale utakmice.

Uzbudljivo je bilo u proteklom periodu, a kada je lista strijelaca u pitanju na vrhu se izdvojio napadač Slobode Dženis Beganović koji igra u životnoj formi.

Beganović je pogodio i u subotu protiv Borca (1:1), te je trenutno na pet pogodaka.

Dženis Beganović
Dženis Beganović FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: FW

Statistika

30 nastupa
16 kao starter
8 žutih kartona
0 crvenih kartona
2 asistencija
0 golova

Prvi pratilac mu je Adnan Džafić iz Tuzle City sa četiri pogotka.

Na tri pogotka su Joseph Amoah iz Rudar Prijedora, Nemanja Bilbija iz Zrinjskog, Sulejman Krpić iz Tuzle City, Bojan Marković iz Radnika, Mirza Mehanović iz Tuzle City i Stojan Vranješ iz Borca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na dva pogotka su Nikola Mandić (Rudar Prijedor), Dražen Bagarić (FK Sarajevo), Ivan Bašić (HŠK Zrinjski), Darko Bodul (FK Sarajevo), Petar Bojo (FK Željezničar), Brandao (FK Velež), Asim Zec (FK Leotar)....

Treba istaći da su postignuta i tri autogola. Djela su Borisa Baćka (HŠK Posušje), Marka Jovanovića (FK Borac) i Nikola Mandić (FK Rudar Prijedor).

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi