Alen Omić ucjenjen od KS Slovenije

Alen Omić ucjenjen od KS Slovenije

Midhat Šljivak

Jedan od najboljih mladih centara Evrope Alen Omić (215cm, 20god) ucjenjen je od strane Košarkaškog saveza Slovenije, te će ovaj sjajni košarkaš zatražiti promjenu košarkaškog državljanstva.

Omić je u pismu upućenom slovenskim medijima iznio svoje stranu priče, te je odlučio zahtjevati promjenu sportskog državljanstva od Saveza.

"Nakon dva mjeseca zastrašivanja i maltretiranja u srijedu 19. septembra direktor reprezentacije Matej Avanzo je došao kod mene kući te samo potpisao izjavu  jer mi je obećao da ako potpišem neću biti sankcionisan nikakvom kaznom. Nije bio problem u novčanoj kazni već u nastupu za Union Olimpiju", rekao je Omić, pa je potom nastavio.

"Mislim da sam svojim nastupom za mladu reprezntaciju Slovenije pokazao veliku volju i želju da igram u reprezentaciji. Ipak, u ovom slučaju moraću zatražiti od Saveza da me pusti da promijenim košarkaško državljanstvo. Ovi nije način kojim bi me vratili u reprezentaciju. Nadam se da će Savez prihvatiti moj zahtjev i da će kao u slučaju Emira Preldžića pozitivno odgovoriti na to bez ikakve novčane kompenzacije. Ako kojim slučajem bude negativan odgovor na moj zahtjev ja ću i to prihvatiti te ću dati sve od sebe u dresu kluba za koji igram", rekao je Omić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.