Alen Škoro novi direktor Akademije FK Sarajevo

UO odlučio

Alen Škoro novi direktor Akademije FK Sarajevo

O. Lekić

Alen Škoro dobio je novi posao na Koševu. Legendarni napadač Bordo tima imenovan je za novog direktora Akademije FK Sarajevo.

FK Sarajevo napravio je brojne promjene po završetku prethodne sezone. Smijenjen je stručni štab, direktor Akademije, te se sada očekuju promjene u igračkom kadru.

Upravni odbor tima s Koševa danas je imenovao novog direktora Bordo kluba. To je legendarni napadač Alen Škoro.

Po imenovanju Škoro je najavio veliki rad kako bi omladinske kategorije Sarajeva dodatno napredovale.

"Akademija FK Sarajevo mora biti poligon za proizvodnju kvalitetnih igrača. Ključna referenca za kvalitetan rad Akademije ne mogu biti samo treofeji koji se osvajaju na nivou BiH, već prije svega dobri rezultati na međunarodnim turnirima te rezultati u UEFA takmičenjima".

"Također, smatram da cilj Akademije mora biti da svake godine proizvede jednog ili dva igrača koji će se priključiti prvom timu jer ćemo samo na taj način potvrditi da je uspostavljen sistem koji osigurava, ne samo razvoj mladih igrača, već i njihov prelazak u seniorski fudbal. Uslovi za takav rad i takve rezultate postoje i trebamo ih iskoristiti", istakao je Škoro.

Oglasi

Alen Škoro nekada je bio veliki talent koji je izašao iz škole FK Sarajevo. Napravio je veliki transfer u Marseille, no nažalost nikada nije dostigao puni potencijal koji mu se predviđao.

Nekoliko puta se nakon toga vraćao u Bordo dres, gdje je pružao i najbolje partije karijere, a nastupao je još u Sloveniji, Švicarskoj, Austriji, Hrvatskoj, Poljskoj i Meksiku.

Vidjet ćemo koliko će napraviti kao direktor Akademije Bordo kluba koja iza sebe ima zaista odlične rezultate u prvenstvu BiH.

Zoran Zekić naslijedio Simona Rožmana

FK Sarajevo razišao se s slovenačkim trenerom Simonom Rožmanom. Nije bilo dalje želje za nastavkom saradnje nakon poprilično skromne sezone, iako je izboren plasman u Evropu.

Oglasi

Umjesto Rožmana angažovan je poznati hrvatski stručnjak Zoran Zekić. Od njega su očekivanja velika, vodio je sjajno ekipu Osijeka, a titulu je osvajao u Moldaviji sa Sheriffom.

[related]Alen Škoro nekada je bio veliki talent koji je izašao iz škole FK Sarajevo. Napravio je veliki transfer u Marseille, no nažalost nikada nije dostigao puni potencijal koji mu se predviđao. Nekoliko puta se nakon toga vraćao u Bordo dres, gdje je pružao i najbolje partije karijere, a nastupao je još u Sloveniji, Švicarskoj, Austriji, Hrvatskoj, Poljskoj i Meksiku.[/related]

Također, Senijad Ibričić više nije sportski direktor Bordo tima.  On je došao s kupa s Rožmanom na Koševo, no njihov ples je trajao samo jedno ljeto.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Navijači Bordo tima imaju velike zahtjeve od rukovodstva tima. Prvi čovjek Ismir Mirvić najavio je promjene ovog ljeta i vidjet ćemo kako će Bordo tim izgledati pod vodstvom Zorana Zekića.

U narednim danima se trebaju očekivati prva pojačanja, a iz kluba je već otišlo nekoliko poznatih imena poput Duljevića, Hasića, Radovića...

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Here we go again.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi