Vraća li se Pape na Koševo? Sarajevo mu ponudilo funkciju počasnog predsjednika
FOTO: EPA

Sušić je bio i među kandidatima za trenera

Vraća li se Pape na Koševo? Sarajevo mu ponudilo funkciju počasnog predsjednika

Haris Zilić

FK Sarajevo je imenovao novog trenera, a riječ je o Zoranu Zekiću koji je posljednji angažman imao u Osijeku, a novi trener će biti predstavljen na press konferenciji u ponedjeljak.

Dosta se špekulisalo i o imenovnaju Safeta Sušića kao novog trenera tima sa Koševa, ali to se na kraju nije realizovalo.

Ipak, FK Sarajevo je ponudio mjesto počasnog predsjednika legendarnom Safetu Sušiću. Kako Klix.ba piše Sušić bi također bio i član Uprave FK Sarajevo.

Sušić bi u cijeloj priči imao priliku učestvovati u donošenju svih ključnih odluka, te imati presudnu ulogu u daljem razvoju kluba sa Koševa.

Pomenuta pozicija je prva takva u historiji kluba, a prvi čovjek na tom mjestu bio bi Safet Sušić.

Predsjednika UO FK Sarajevo Ismir Mirvić nije krio ranije želju da legendarnog Papeta vidi na nekoj od pozicija u klubu, a da li će to tako i biti saznat ćemo vrlo brzo.

Oglasi

Sušić je kao igrač ostavio veliki i neizbrisiv trag u FK Sarajevo. Dres Sarajeva legendarni Pape je nosio deset godina, upisao 245 nastupa i postigao 96 golova.

Nakon igračke karijere uplovio je u trenerske vode gdje je vrhunac doživio 2014. godine kada je kao selektor reprezentaciju Bosne i Hercegovine po prvi put u historiji odveo na Svjetsko prvenstvo koje se te godine igralo u Brazilu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored Sarajeva Pape je kao igrač ostavio u veliki trag uPSG-u za koji je nastupao od 1981. do 1992. godine.

U dresu tima iz Pariza odigrao je 344 utakmice i postigao 85 pogodaka, a dodao je i 103 asistencije.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaliOdPalube
I vi stavili sliku gdje brise sline. Sram vas bilo, pravi strumfovski portal!
3 0
Wiener
on je jedan..jedini..najbolji igrac svih vremena..kao djete sam imao srecu da ga gledam na kosevu i uzivao u njegovim simultankama.. dobro dosao kuci!!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi