Navijačima Juventusa je stigla vijest koju čekaju godinama!

Dugo vremana je priželjkuju

Navijačima Juventusa je stigla vijest koju čekaju godinama!

Admin Čaušević

Završena je jedna era u Juventusu. Andrea Agnelli je odstupio sa predsjendičke funkcije, zajedno s njim je otišao i Pavel Nedved. Podnijeli su ostavku zbog optužbi za lažnih finansijskih izvještaja i sada se traže njihovi nasljednici.

Novi generalni direktor Juventusa postao je Maurizio Scanavino, 51-godišnji biznismen iiz Torina te čovjek od povjerenja Johna Elkana čija je porodica i vlasnik Juventus zajedno sa Agnellijima.

Uskoro kreće i popunjivanje ostalih pozicija, a navijačima Juventusa je stigla vijest koju priželjkuju godinama, tačnije od odlaska u penziju najveće klupske legende Alessandra Del Piera.

Naime, Del Piero je ozbiljan kandidat da postane član novog Upravnog odbora. Najbolji strijelac u historiji Stare dame je dao i odgovor na to pitanje.

"Ja u novoj Upravi? To pitanje postavljate čovjeku koji je 20 godina provoe u Juventusu, bio sam tu i u Seriji B, moja veza sa klubom, ekipom i navijačima je veoma duboka", kazao je legendarni Il Pinturicchio te nastavio:

"Prošli smo kroz mnogo toga. Od toga da smo bili na vrhu svijeta, pa smo pali na dno i onda se opet vratili. Svaka vijest o Juventusu u meni izaziva emocija. Sačekat ću i vidjet ću šta će biti".

Del Piero je za Juventus igrao od 1993. do 2012. godine. Skupio je 705 nastupa i postigao 290 golova. Nosio je kapitensku traku te osvojio sve što se može osvojiti.

"Pravi gospodin nikad ne napušta svoju damu", čuvena je rečenica Del Piera nakon što je Juventus 2006. godine izbačen u Seriju B. Tada je zauvijek kupio pristalice Bianconera.

Podsjećanja radi, Andrea Angelli i njegovi ljudi od povjerenja su u ponedjeljak navečer podnijeli ostavku na sve funkcije u klubu.

Razlog su sumnjivi finansijski izvještaji za posljednje tri godine zbog čega su se i našli pod istragom italijanskog tužilaštva, pa ostaje da se vidi da li će i Juventus kao klub trpiti neke posljedice zbog toga.

Iako ima brojnu armiju navijača Juventus je kroz prošlost bio konstantno sklon skandalima i to je ono što stavlja mrlju na ugled zasigurno jednog od najvećih svjetskih klubova.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi