Zemljotres u Juventusu! Svi su podnijeli ostavke, niko ne zna šta donosi sutra!

Navijači Bianconera u nevjerici

Zemljotres u Juventusu! Svi su podnijeli ostavke, niko ne zna šta donosi sutra! · Udarna vijest

Admin Čaušević

Šokantna vijest stiže sa Apenina. Juventus je ostao bez cijelog rukovodstva nakon ostavke koja je stigla kao grom iz vedra neba. 

Cijelo rukovodstvo Stare dame koje je klub vratilo na puteve stare slave je podnijelo ostakvu, uključujući i predsjednika Andreu Agnellia.

Sve se desilo na vanrednoj sjednici Upravnog odbora koja je održana u kampu Continassa u utorak. Svi čelnici su odlučili da zajednički odstupe.

Osim dosadašnjeg predsjednika Andree Agnellija sidro su digli njegov prvi zamjenik Pavel Nedved kao i izvršni direktor Maurizio Arrivabene.

Prve indikacije govore da je razlog za ovaj potez istraga koja se vodi protiv Juventusa zbog "kapitalnih dobitaka" ostvarenih u vrijeme pandemije koronavirusa.

Oglasi

Italijansko tužilaštvo je protiv torinskog velikana otvorilo postupak zbog lažnih finansijskih izvještaja pa su vodeći ljudi na čelu s Agnellijem donijeli jednoglasnu odluku o povlačenju.

Vijest o ostavci kompletnog Upravnog odobra prenijeli su su vodeći mediji na Apeninima u iščekivanju zvaničnog klupskog saopštenja. 

Agnelli je predsjednik Juventusa bio od maja 2010. godine i njegovim odlaskom se završava jedna od najtrofejnijih era u historiji Bianconera.

Popularna Stara dama je uspjela osvojiti devet uzastopnih Scudetta te u dva navrata igrala finale Lige prvaka. Klub je etabliran kao jedan od vodećih na svijetu što zbog uspjeha što zbog popularnosti. 

Oglasi

U tom periodu je realizovan veliki broj sjajnih transfera. Svakako se izdvajaju dolasci Carlosa Teveza, Cristiana Ronalda i Gonzala Higuaina. Dubok trag u Agnellijevoj eri u Juventusu je svakako ostavio i bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Pjanić je Juventusu bio četiri godine te je u tom periodu stekao odličan odnos sa sada već bivšim prvim čovjekom Stare dame. To potvrđuje i njihov nedavni susret tokom utrke Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pojavom pandemije koronavirusa i odlukom o formiranju Superlige nedodirljivi brod je počeo da tone pa je ostavka Agnellija u konačnici bila logičan slijed događaja. Uz sve to počeo je i da gubi podršku najvatrenijih tifoza.

Ipak, najveće iznenađenje je svakako to što je Agnelli odlučio odstupiti u sred sezone pa trenutno niko ne zna šta donosi sutra za Bianconere.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzACM
Utaja poreza, lazni podaci o prihodima kluba kako bi povećali budzet za transfere, lazni podaci o tome koliko je koji igrac pristao na smanjene plate za vrijeme korone sto se kasnije pokazalo lazno jer nikome plata nije smanjena, jbga proslo je 16 godina od zadnjeg skandala u koji su i oni bili umiješani vrijeme je opet za drugu ligu ?
4 6
King_Kenny
...garant je neki njihov lopovluk opet isplivao pa dizu sidro...
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi