Alex Ferguson: Pomalo je razočaravajuće ovo sve

19. forum elitnih trenera u Nionu

Alex Ferguson: Pomalo je razočaravajuće ovo sve

Legendarni menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson pohvalio je trenutnog trenera Josea Mourinha za njegovo "veliko postignuće" osvajanjem Evropske lige.

Škot je Portugalčev stav prema takmičenju opisao kao "prvoklasan" i pohvalio ga zbog načina koji je koristio da bi obezbijedio učešće u Ligi šampiona.

Fergusona i Mourinha kamere su uhvatile zajedno sa bivšim menadžerom s Old Trafforda Louis van Gaalom, na Uefinom trenerskom forumu u Švicarskoj, a Ferguson je govorio o uspjehu Uniteda pod Mourinhovim vodstvom.

"Mislim da je Evropska liga preuzela svoje ruke i noge odlukom da pobjednik ide u Ligu šampiona. Jose je iskoristio to i u svakoj utakmici igrao s najboljim svojim timom, od samog početka. Zaslužio je da osvoji Evropsku ligu jer je imao prvoklasan stav o njoj. Kada je shvatio da ne može putem prvenstva otići u Ligu prvaka, njegova namjera da osvoji Evropsku ligu je postala sve čvršća, iz kola u kolo"

Ferguson je i dalje u boardu direkrora na Old Trafford-a, ima rezervisanih niz mjesta, u znak priznanja za njegovu 26 godina dugu vladavinu.

Mourinho je ranije otkrio da je pozvao Fergusona da putuje s ekipom na gostujuće utakmice te da je od njega zatražio da pozdravlja igrače u svlačionici nakon utakmica.

Na godišnjem forumu vrhunskih trenera, Ferguson je izrazio simpatije prema Liverpoolu zbog situacije s Philippeom Coutinhom. Ovog igrača je naveo je kao primjer zbog čega bi bilo dobro da prelazni rok završi prije početka sezone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Da je prelazni rok zatvoren u julu, Coutinho bi nastavio da igra i to bi bilo to. Sva priča bi bila gotovo. Razočaravajuće je to za Liverpool jer su uradili mnogo napravivši od njega igrača kakav je danas. Dakle, malo je obeshrabrujuće sve to, ali se moraš suočiti s tim. Prelazni rok ne pomaže u toj situaciji.", kazao je veliki Alex.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije