Alex Song napušta Rubin i vraća se u Evropu
Kamerunski fudbaler bi se mogao ponovo vratiti u Premiership

Prenosi Sky Sport

Alex Song napušta Rubin i vraća se u Evropu

Alex Song je spreman da napusti Rubin Kazan jer fudbaleri iz Premier lige Rusije nisu plaćeni posljednja četiri mjeseca, saznaje Sky Sport. 

Isti izvor prenosi da su za usluge nekadašnjeg veziste Arsenala, Barcelone i West Ham Uniteda zainteresovani klubovi iz Engleske, ali i ostatka Evrope.

Song je u dosadašnjem dijelu karijere zabilježio 49 nastupa za reprezentaciju Kameruna, a u ruski klub stigao je u augustu 2016. godine kao slobodan fudbaler.

Ovaj 30-godišnji fudbaler je bio strijelac jednog pogotka na dosadašnja 22 nastupa u ruskoj Premier ligi. Ekipi Rubina ove sezone ide veoma loše jer se trenutno nalazi tek na 12. poziciji i pobijedila je u samo pet navrata.

Song je karijeru počeo u francuskoj ekipi Bastia, a 2005. godine prešao je na posudbu u Arsenal. Godinu dana kasnije je potpisao ugovor sa Arsenalom za kojeg je kasnije upisao 215 nastupa. Na ljeto 2012. godine prelazi u Barcelonu, ali se u katalonskoj ekipi nije mnogo naigrao, iako je tokom prve sezone osvojio titulu u La Ligi.

U Englesku se vratio 2014. godine gdje dolazi na posudbu u West Ham United i ostaje dvije sezone. Ovom londonskom klubu je pomogao da tokom sezone 2015/16 zabilježio najveći broj bodova u Premiershipu - 62.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi