Alexander Hleb ne misli završiti karijeru

Bjelorus produžio ugovor

Alexander Hleb ne misli završiti karijeru

Legendarni bjeloruski fudbaler, Alexander Hleb će u maju ove godine proslaviti 38. rođendan, ali još uvijek ne misli okačiti kopačke o klin.

Hleb je od ljeta 2017. do marta prošle godine bio bez kluba, a onda je potpisao za bjeloruski BATE Borisov, a boje ovog kluba će, čini se, braniti barem još jednu godinu.

Naime, Hleb je odlučio produžiti saradnju sa BATE-om na još jednu sezonu, što je potvrdio u razgovoru za bjeloruske medije.

"Imao sam dobrih ponuda, ali sam odlučio da obnovim ugovor ovdje", otkrio je Hleb koji će uskoro odmjeriti snage sa svojim bivšim klubom Arsenalom. Naime, BATE Borisov u šesnaestini finala Lige Evrope igra upravo protiv londonskog velikana.

Inače, Hleb je karijeru počeo u omladinskom pogonu Dinama iz Minska, ali je prve profesionalne korake napravio upravo u BATE-u. Osim BATE-a, igrao je za Stuttgart, Arsenal, Barcelonu, Birmingham, Wolfsburg, Samaru, Konyaspor i Genclerbirligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi