Dinamo Kijev i BATE u play-offu Lige prvaka

Liga prvaka

Dinamo Kijev i BATE u play-offu Lige prvaka

E. Škorić

Nogometaši kijevskog Dinama i BATE Borisova plasirali su se u play-off Lige prvaka.

Dinamo je u Kijevu s 2:0 savladao Slaviju iz Praga, što je na kraju bilo dovoljno za prolaz dalje, s obzirom da je susret u Češkoj prije sedam dana okončan rezultatom 1:1.

Verbić je u 11. minuti postigao vodeći gol za Ukrajince, da bi Besiedin u 74. postavio konačnih 2:0.

Dinamo će u play-offu igrati protiv pobjednika duela Standard - Ajax (2:2). Revanš ovi timovi igraju večeras u Amsterdamu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

BATE je u Azerbejdžanu slavio s 1:0 u prvom meču, a večeras je s 1:1 na svom terenu izborio prolaz dalje. Ivanić je postigao jedini pogodak za Bjeloruse, a Michel za goste, koji su u 77. minuti ostali bez isključenog Emeghare, pa nisu smogli snage da još jednim golom prođu dalje.

BATE je na korak od grupne faze Lige prvaka, a posljednja prepreka je PSV iz Eindhovena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi