Alexander Petersson ostaje među Lavovima
Foto: epa.eu

Islanđanin ostaje u Njemačkoj

Alexander Petersson ostaje među Lavovima

Islandski rukometni reprezentativac Alexander Petersson produžio je svoj ugovor sa Rhein-Neckar Löwenom, trenutnim liderom njemačke Bundeslige.

Aktuelni ugovor islandskom rukometašu trajao je do ovoga ljeta, ali su u klubu zadovoljni igrama Islanđanina odlučili da sa njim produže saradnju do 30. juna 2017. godine. 

Iako ima 34-godine Petersson je potvrdio da je istovremeno imao i ponude drugih klubova na stolu. 

"Sigurno sam mogao potpisati negdje za više novca, ali neopisivo se dobro se zajedno sa mojom porodicom osjećam ovdje, u ovom regionu", kazao je iskusni rukometaš nakon produženja sa Lavovima koji je u redove Rhein-Neckar Löwena stigao 2012. godine iz ekipe Füchse Berlin, a sa reprezentacijom Islanda je osvojio srebrenu medalju na Olimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.