'Legenda' dala prijedlog o promjeni fudbalskih pravila: Pola svijeta se smije, a pola ga vrijeđa
Nekadašnji američki reprezentativac podigao je veliku prašinu na društvenim mrežama nakon što je napisao prijedloge za poboljšanje fudbala

Alexi Lalas u centru pažnje

'Legenda' dala prijedlog o promjeni fudbalskih pravila: Pola svijeta se smije, a pola ga vrijeđa

M. Šljivak

Nekadašnji reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država, a danas analitičar Alexi Lalas (52), dao je nevjerovatan prijedlog za promjene fudbalskih pravila zbog kojih je postao predmet ismijavanja na društvenim mrežama.

Alexi Lalas je tokom 90-ih godina prošlog stoljeća bio jedan od najpoznatijih američkih fudbalera, a pažnju je izazivao samom pojavom na terenu, dugom kosom i ogromnom bradom.

Godinama kasnije 52-godišnji Lalas je stručni konsultant na američkim televizijama. U evropskim okvirima se nije previše pojavljivao do danas, kada su ga širom svijeta ismijali zbog prijedloga koji bi potpuno promijenili fudbal.

On je na Twitteru postavio nekoliko zaista bizarnih prijedloga. Uspio je izazvati ogromnu pažnju i mnogi ga mole da se više ne javlja o fudbalskim temama.

Njegov prijedlog je da se golovi povećaju, ali nije precizirao na koju veličinu, a nagrađivao bi s dva boda golove koji se postignu van kaznenog prostora.

Također, Lalas bi umjesto penala u raspucavanju uveo slobodne udarce s 35 jardi (oko 30 metara), izvođenje auta omogućio bi nogom, no ni tu se nije zaustavio.

Oglasi

Za igrače koji dobiju karton predložio je odlazak na privremenu suspenziju u posebni boks kao u hokeju na ledu, a promjenu je predložio i kod ofsajda.

On smatra da bi se i ofsajd samo trebao dosuđivati ako je igrač iza protivničkih leđa u zadnjoj trećini terena (na 30 metara od gola).

Jedini prijedlog koji je tu i tamo 'normalan' je onaj o igranju rukom. Za njega bi trebalo uvesti da je bilo kakvo igranje rukom prekršaj i da bi trebala uslijediti sudijska reakcija na to.

Ovakvi prijedlozi su probudili ljubitelje fudbala širom svijeta. Smatraju da Lalas nema pojma i da nakon ovog ne bi trebalo više da se pojavi u svijetu fudbala.

Oglasi

"Začepi molim te. Zašto su opčinjen idejom o promjeni igre koju svi volimo", jedan je od komentara ogorčenih navijača dok drugi dodaje.

"Igrao si fudbal, a nemaš pojma o životu. Više od tebe zna moj ujak koji nikad nije pogledao utakmicu".

Komentari o Lalasovom prijedlog redaju se iz sata u sat. Podigao je veliku prašinu i navijači su mu jasno poručili da se ostavi gluposti, ali i da pronađe drugi posao.

Panayotis Alexander Lalas grčkog je porijekla, ali je rođen u SAD-u te je nosio dres nacionalnog tima ove zemlje i odigrao je 96 utakmica uz 10 postignutih golova.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

[instagram]https://www.instagram.com/p/CikmbMVJjE4/?hl=en[/instagram]

On je u profesionalnoj karijeri nastupao za Padovu, New England Revolution, Emelec, MetroStars, Kansas City Wizards i LA Galaxy.

Top Komentari

vence
Pa ne znam zasto bi ga i ismijavali..nije nista se posebno ”provalio”..posebno dio oko zutog kartona lad bi igrac bio i kaznjen..pogotovo u drugom poluvremenu, kada namjerno opstruiraju igru i zadrzavaju. Ides 3 il 5 min vani, pa ti zadrzavaj i razvlaci..pravi prekrsaje namjerne itd..jedino se ne bih slozio oko povecavanja raspona golova..ostalo i je sasvim ok.
2 0
Sioux1921
Sta amerikanci znaju o fudbalu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti