Alexis Sanchez je imao sve dogovoreno sa Guardiolom, ali se u trenutku sve srušilo

Otkrio je zašto nije došao u Manchester City

Alexis Sanchez je imao sve dogovoreno sa Guardiolom, ali se u trenutku sve srušilo

E. Oštraković

Alexis Sanchez u Arsenal je stigao iz Barcelone u julu 2014. godine, te je u timu iz Londona proveo četiri godine.

U tom periodu postao je jedan od glavnih igrača u klubu, te je bio ljubimac navijača, ali je onda odlučio da napravi veliku izdaju.

Nakon četiri provedene godine u Arsenalu na stolu je imao ponde rivala iz Manchestera, Uniteda i Cityja, a na kraju je za 70 miliona eura otišao u Manchester United.

Karijera mu je od tog trenutak krenula silaznom putanjom. Prvo je nakon godinu dana provedenih u Manchester Unitedu otišao na posudbu u Inter, a zatim ga je Inter i otkupio.

Sada je član Marseillea, a i sam je svjestan da nikada nije trebao da napusti Arsenal jer je upravo tu pružao najbolje partije.

On se prisjetio kako je izgledao trenutak kada je trebao otići u Manchester City, ali i zašto se to nije dogodilo.

Oglasi

"Sve je bilo dogovoreno sa Manchester Cityjem. Razgovarao sam sa Guardiolom svaki dan. Sve je bilo spremno, bio je igrač koji je trebao doći u Arsenal. Onda je iznenada došao Wenger i rekao mi da ne idem jer taj igrač nije želio da dođe u Arsenal", rekao je Sanchez.

Uprkos tome što mu je propao transfer u Manchester City, Alexis je želio da ide iz Londona, te je na kraju završio u Manchester Unitedu.

Ipak, ljubav Alexisa i Arsenala nikada nije prestala, a to se najbolje pokazalo kada su međusobnu utakmicu igrali tim iz Londona i Manchester United.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tada je Arsenal objavio golčinu Alexisa, a njegov odgovor je pokazao koga najviše voli.

"Sjetio si me se. Ni ja tebe nikad neću zaboraviti. Uvijek ćeš biti u mom srcu, bio si moja prva porodica u Engleskoj, svi su se brinuli o meni, posebno navijači. Topnici, sve najbolje vam želim".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti