Navijači Arsenala u delirijumu: Alexis Sanchez se vraća na Emirates

Tvrde engleski novinari

Navijači Arsenala u delirijumu: Alexis Sanchez se vraća na Emirates

Esmer Oštraković

Šansa da Arsenal postane prvak Engleske je minimalna nakon novog kiksa, ovaj put na domaćem terenu protiv Brightona.

Uprava Arsenala već je krenula da radi na dovođenju pojačanja za narednu sezonu, jer će nakon dugo vremena ovaj klub igrati u Ligi prvaka.

Kako prenose engleski mediji, nakon pet godina od odlaska iz Londona ljubimac navijača Alexis Sanchez vraća se u Arsenal.

Ovaj fudbaler je 2018. godine odlučio da napusti Emirates, te da svoju karijeru nastavi na Old Traffordu u ekipi Manchester Uniteda.

Ubrzo je shvatio da je napravio veliku grešku, a u dvije sezone u dresu ovog kluba postigao je samo pet golova.

Nakon toga igrao je za Inter iz Milana, a onda je potpisao za ekipi Marseillea gdje igra zaista sjajno i postigao je 18 golova u svim takmičenjima ove sezone.

Oglasi

Engleski mediji tvrde da je Marseille već ponudio novi ugovor Alexisu Sanchezu jer mu trenutni ističe po završeku sezone.

Ipak, Alexis će odbiti ugovor od ekipe iz Francuske, te će svoju karijeru nastaviti u Londonu, tačnije ponovo će potpisati za Arsenal.

Mikel Arteta u njemu vidi idealnog igrača koji bi donio ravnotežu u mladi tim Arsenala, a poznato je i da je bio veliki ljubimac navijača ovog tima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim toga u ekipu Arsenala vraća se i Florian Balogun, a jasno je da će upravo on ili Nketiah napustiti ekipu u narednom prijelaznom roku.

Također očekuje se da tim iz Londona dovede još nekoliko pojačanja, a prva meta je Declan Rice iz West Hama.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Jedna zanimljivost: navijaci AR567ALA su na +10 u odnosu a City, vec poceli sa kupovinom ulaznica za PROSLAVU TITULE, cijene su bile i do 60000 eura..ako moze neki tekst gdje ce biti PROSLAVA NEOSVOJENE TITULE..
1 0
Tutumaca
Bumo te videli metuzalemu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi