Ko je novi Džekin gazda? Tvrdokorni i neustrašivi Turčin spreman na apsolutno sve!

Dijamant je novi fudbaler Fenerbahcea

Ko je novi Džekin gazda? Tvrdokorni i neustrašivi Turčin spreman na apsolutno sve!

Admin Čaušević

Edin Džeko je postao novi napadač Fenerbahcea, zadužio je broj 9 na leđima te u prisustvu klupskog predsjednika Alija Koca potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan 4.2 miliona eura po sezoni. 

Džeko je u posljednjoj deceniji igrao za niz vrhunskih klubova. Za gazde je imao Nijemce, Arape, Amerikance i Kineze, a sada je na redu i tvrdokorni Turčin.

Ali Koč je za predsjednika Fenerbahcea izabran 2018. godine, a dovođenje Džeke predstavlja jedan od nazvučnijih poslova u njegovom mandatu na klupi istanbuskog velikana.

Radi se o ozbiljnom biznismenu čije se bogatstvo procjenjuje na više od 700 miliona dolara i ubraja u grupu 100 najbogatijih Turaka.

Oglasi

Dovođenje Džeke mu je došlo kao "kec na desetku", pošto se posljednjih dana nalazi na žestokom udaru kritika pošto Fenerbahce duže od deset godina nije osvojio titulu prvaka Turske.

Minule sezone Kanarinci sa Bosfora su uspjeli doći do Kupa Turske, ali to je daleko ispod očekivanja zbog čega je i došlo do tuče pojedinih članova na klupskoj Skupštini održanoj prije nekoliko dana, ali je bez problema "ugušio" pobunu.

Kočov najveći rival, odnosno vođa druge struje i čovje kojeg je Koč naslijedio, Aziz Yildirim je nedavno pozvao i na vanredni kongres, ali do toga za sada nema ništa. Yildirim ga je optužio za privatizaciju Fenera.

Tvrdokorni Turčin na čelu Fenerbahcea je spreman na apsolutno sve, pa čak se i potući sa navijačima na tribini kao što je bio slučaj prije tri godine nakon jednog poraza od Galatasaraya. Početkom godine je čak i prijetio istupanjem iz lige.

Ali Koc(56) je uspješni biznismen i njegovog bogatstvo se procjenjuje na više od 700 miliona dolara

Koč uživa veliki autoritet kod brojnih fudbalskih radnika u Turskoj pa je prošle godine imenovan za predsjednika Udruženja turskih klubova.

Školovao se u Velikoj Britaniji i SAD-u, radio je ako analitičar u firmi Moran Stanley, da bi se 1997. godine pridružio porodičnoj kompaniji Koč, član je i famoznog Rotary kluba.

Kada je 2018. godine imenovan za 37. predsjednika Fenerbahcea dobio je podršku od oko 16.000 članova, međutim podrška mu blijedi. Ušao je u posljednju godinu mandata i na dovođenje Džeke gleda kao na spas i šansu da osvoji titulu koja se čeka od 2014. godine.

Top Komentari

user1677022813
Oboica Sandzaklije…. ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi