Tragična noć u svijetu fudbala: Mrtva tijela na terenu, tribinama, u tunelu, spašavao se ko zna...

U Salvadoru dvocifren broj preminulih

Tragična noć u svijetu fudbala: Mrtva tijela na terenu, tribinama, u tunelu, spašavao se ko zna...

A. Čaušević

Uznemirujuće fotografije i snimci stižu iz Salvadora gdje je prekinut susret četvrtfinala play-offa za prvaka izmeću timova Alinaza i FAS na stadionu Cuscatlan.

Naime, utakmica nije prekinuta zbog stampeta u kojem je smrtno stradalo 12 navijača, izvjestile su lokalne agencije.

U prvom službenom izvještaju lokalne vlasti navedeno je da je osam poginulih te više stotina povrijeđenih. Zatim je cifra promijenjena na devet, a nakon posljednjeg ažuriranja broj preminulih narastao je na 12.

Igra je prekinuta nakon 16 minuta utakmice, kada su navijači na tribinama počeli da privlače pažnju igrača na terenu na terenu te su iznosili ozlijeđene iz tunela na teren.

[twitter]https://twitter.com/escenariosv/status/1660111733439049730[/twitter]

Lokalna televizija uživo je prenosila slike posljedica stampeda navijača Alianze, njih nekoliko desetina je utrčalo na teren gdje im je pružena ljekarska pomoć.

Oglasi

Navijači koji su pobjegli od gužve stajali su na terenu bijesno mašući majicama pokušavajući da pomognu ljudima koji su ležali na travi i jedva se kretali.

Pedro Hernendez, predsjednik prve lige El Salvadora, rekao je da su preliminarne informacije koje ima bile da je do stampeda došlo jer su se navijači uspjeli progurati kroz vrata stadiona.

Poslije stampeda navijača smrtno je stradalo najmanje 12 osoba

"Bila je to lavina navijača koji su preplavili ulaze. Neki su još bili pod metalnim vratima u tunelu. Drugi su uspjeli doći do tribina, a potom do terena i gušili su se", rekao je novinarima neidentificirani volonter iz grupe prve pomoći Rescue Commandos.

Povjerenik nacionalne civilne policije Mauricio Arriza Chicas, na mjestu tragedije, rekao je da će biti provedena kriminalistička istraga u saradnji s Uredom državnog tužitelja.

"Istražit ćemo šta se dešavalo od prodaje ulaznica do ulaska na stadion, ali posebno južnu zonu stdiona", gdje je, kako je rekao, i bila gurnuta kapija od ulaza.

Prema dostupnim informacijama povrijeđeno je više stotina navijača

Nogometni savez Salvadora je u saopštenju poručio da žali zbog onoga što se dogodilo i izrazio podršku porodicama stradalih te su sve utakmice otkazane do daljnjeg.

Top Komentari

Ronald4
Ovom savjetujem da procita makar novine u zivotu, knjiga je za njega prevelik zalogaj. Ko sve pise clanke, kakvi cobani nevjerovatno?
0 0
HarisADP
Ovo jee definitivno najodvratnija stvar ljudskog roda. Ljudi original zivotinje. Bas fuj. Koliko retardirani moraju biti da ovo urade.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi