Alibegovićev sin u Scavoliniu

Mladi Mirza pred velikim izazovom

Alibegovićev sin u Scavoliniu

Mirza Alibegović (1992, 195 cm), sin proslavljenog igrača Teomana, novi je član poznate italijanske ekipe Scavolini iz Pesara.

Mladi Mirza je debitovao za prvi tim Snaidero Cucine Udina još u sezoni 2009/2010 kad je odigrao 5 utakmica. Prošlu sezonu je proveo u ekipi Biancoblu Basket Bologna u ligi B Dilettanti i u prosjeku je igrao po 24 minute.

Teoman Alibegović je rođen 1967. u Zenici, a igrao je za mlađe kategorije SFR Jugoslavije i kasnije za Sloveniju. Tokom karijere je nastupao i za koledž Oregon u SAD, za Bolognu, ALBU, Ulker, Trst, Caseres, Udine i Ionikos gdje je završio karijeru 2003. Odmah je preuzeo vođenje Udina, a od 2005. je sjeo na klupu Fortituda. I otac i sin imaju pasoše Slovenije i Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.