Alihodžić najavio utakmicu sa Tuzla Cityjem i otkrio svoja očekivanja

Trener Željezničara

Alihodžić najavio utakmicu sa Tuzla Cityjem i otkrio svoja očekivanja

E. Oštraković

Ekipa Željezničara sutra će na Grbavici u okviru 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekati ekipu Tuzla Cityja.

Obzirom da Edis Mulalić više nije trener Željezničara ulogu prvog trenera privremeno je preuzeo dosadašnji pomoćni trener, Haris Alihodžić.

AlihoDžić je najavio utakmicu koju Željezničar na Grbavici igra protiv Tuzla Cityja.

"Biće ovo duel dvije ekipe koje se jako dobro poznaju. Tuzla City nam dolazi u periodu kada su iza nas dva uzastopna poraza te moramo imati imperativ pobjede. Potrebna su nam nova tri boda kako bi se učvrstili na vrhu tabele i pokušali izboriti naš zacrtani cilj, a to je izlazak u Evropu. Tuzla City se vratio dobrim rezultatima, a posebno u posljednje dvije utakmice u prvenstvu, protiv Širokog Brijega 0:0, te protiv Borca u Tuzli 2:2", rekao je Alihodžić, te je nastavio:

"Pružili su dobre partije u obje utakmice, tako da nas sigurno očekuje težak meč, ali opet ponavljam uz pomoć naših navijača koji su nam uvijek ovdje bili 12. igrač, ja se nadam pobjedi", rekao je Alihodžić.

Govorio je Alihodžić i o igračkom kadru.

"Svi osim golmana Muftića su spremni. On je povrijeđen. Beganović je bio povrijeđen i nije mogao u Mostaru konkurisati za tim, ali se sada vraća u roster. Sutra ćemo se odlučiti za tim", završio je Alihodžić.

Pred utakmicu sa Tuzla Cityjem kratko je govorio i Andrija Drljo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mogu reći da sam pogledao par utakmica, izgledaju dobro, ali ima tu dosta prostora da napravimo probleme i očekujemo pobjedu. Jako me motiviše navijanje naših navijača i očekujem pobjedu", rekao je Drljo.

Utakmica između Željezničara i Tuzla Cityja igra se sutra sa početkom od 20 sati na stadionu Grbavica.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1659354598
Hoce li vise on ikada otici iz kluba,uhljub isti kao ovi iz SDA,ne mozes ga otjerati a nista klubu ne doprinosi samo odmaze,covjeka niko ne voli,pravi hinjavac ,on je isti ko sudija Peljto u lice te gleda a laze te
0 3
nakopitam
HahahahahahahahahhahahahaHahhahahahahahahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi