Braco u suzama o isključenju Vrbanjuše: Uzimaju od Saveza 'žive pare', a nama uzmu i prostorije!

Rukovodstvo NS Kantona Sarajevo donijelo odluku

Braco u suzama o isključenju Vrbanjuše: Uzimaju od Saveza 'žive pare', a nama uzmu i prostorije!

S. Mlaćo
FK/KMF Vrbanjuša isključen je iz Kantonalne lige Kantona Sarajevo nakon što ovaj tim nije odigrao meč protiv FK Bojnik.

Ovaj klub nije odigrao ukupno dva meča, te je vodstvo lige prema propisima donijelo odluku o isključenju. Vrbanjuša ima pravo žalbe, a prvi čovjek ovog kluba, legendarni Alija Braco Hadžiosmanović skoro u suzama govorio je za SportSport.ba.

Kritikovao je čelnike NS Kantona Sarajeva, istakao da su im samo bitne pozicije, te da većina zaposlenih u Savezu ne zna o nogometu apsolutno ništa.

“Razočaran sam. Sramota je nakon 100 godina postojanja kluba donesu odluku o isključenju iz takmičenja. Tražio sam prije početka prvenstva odgodu nastavka sezone dok ne prođe treći val pandemije. Ljubomorni su oni što sam kao pojedinac dobitnik Šestoaprilske nagrade, te zbog tog što sam im rekao da uzimaju od Saveza 'žive pare'. Rekao sam da su važniji ljudski životi, a ne odigravanje utakmica. Njima je u interesu da se igraju utakmice, a ljudski život im nisu bitni. Nas roditelji mole da ne zovemo djecu i da ne igraju u ova teška vremena. Tražio sam prije početka prvenstva upute Kantonalnog saveza kako da postupimo prema igračima, gdje ćemo se oblačiti prije utakmica i slično. Predsjedništvo Saveza nije htjelo pričati o tome, to je privatno predsjedništvo. Vodi ga sekretar takmičenja Čolpa koji u toku mjeseca ne radi sedam sati, te komesar takmičenja Sejfo Šehović koji je prije godinu dana našem klubu oduzeo prostorije. To je čovjek koji je zalutao u sport, nije se nikada bavio sportom. Molio sam za ljudske živote, a tu je i Fuad Čolpa koji je falsifikovao potpis za podpredsjednika Saveza".

“Oni ne dozvoljavaju u Savez ljudima koji se razumiju u sport, njihov interes je da uzimaju novac. Oni se bore subotom i nedjeljom da budu delegati, a znam kada su bili delegati, a bili su pozitivni na koronavirus. Oni to kriju. Tražio sam vanrednu Skupštinu Saveza, te rekao da je u Savezu mjesto Almiru Turkoviću Zeki, Bulendu Biščeviću, Husrefu Musemiću, Predragu Šimiću, Amaru Osimu... U Savezu rade penzioneri kao što je Fuad Čolpa. U 50-tim godinama je završio fakultet, Šehović je sada u penziji i radi tu, a tu je i kćerka rahmetli Kambera koja nikad nije gledala utakmice, a delegat je na utakmicama djevojki. Tu je i Miro Pandžić, pa Elmir Alečković koji je iza sebe imao poznatu aferu. Udružili su se...  FK Vrbanjuša je 29. godina organizator Bajramskog turnira, a najviše im je zasmetalo što sam rekao da navijam za FK Sarajevo, a u Savezu nema niko iz FK Sarajevo, FK Željezničar, FK Olimpik... Čolpu treba isključiti iz Saveza, a mi ćemo podnijeti krivičnu prijavu protiv njega“.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga KS - Grupa A:

U suzama je nastavio pričati o cjelokupnoj situaciji.

“Sejfo Šehović mi je sa načelnikom Hadžibajrićem oduzeo prostorije kluba. Sada nismo ni počeli prvenstvo, a isključili su nas. Nismo znali ni kada igramo, sve je urađeno ciljano. Njima je samo u interesu da budu delegati vikendom, ali ne smiju zaboraviti da je FK/KMF Vrbanjuša dala podstrek svim sportovima za njihovo ozdravljenje. Čolpin sin je sekretar, oni su otjerali sve ljude koji pomažu sportu, a doveli su ljude koje imaju koristi. Vrbanjuša je brend, prvu loptu sam unio u Skenderiju. Tako je i krenuo sport u Sarajevu. Zna dobro Elmedin Konaković šta je sport, a i ostali u ovom gradu... Vrbanjuša postoji 100 godina,  a mi moramo napraviti gradski savez. Ovi sada su uništivači sporta i klubova u gradu“, dodao je legendarni Braco na kraju razgovora. 

Top Komentari

Probisvjet
Ne navijam za Vrbanjusu ali moram da im yebem mater, ali ko nema bar malo simpatija prema tom klubu i njegovom legendarnom treneru je neznalica i glomfer. Braci podrska!
13 11
Mahatma.Barbie
Jedi ****a braco. Poslije rata su se radnicima VIK-a odbijale pare od plate i išle u budžet Vrbanjuse jer je braco bio dobar sa direktorom Vodovoda. Tad su i igrali prvu ligu, imali dosta dobre finansije. Uposlio je frajer preko 300 ljudi u vodovod, pola ih jedva ima osnovnu školu. Prije nekoliko mjeseci braci direktor odobrio da se isplati 49k KM za neka dugovanja na platama. Što nisi uložio nešto od otpremnine u Vrbanjusu kad je toliko voliš?
10 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi