Alilović prelazi u Pivovarnu Laško

Napušta Ademar Leon

Alilović prelazi u Pivovarnu Laško

Edmir Škorić

Hrvatski rukometni golman Mirko Alilović naredne će tri sezone braniti za Pivovarnu Laško, potvrdila je to španska Marca.

Naime, 24-godišnji Mirko Alilović koji je briljirao na prethodnom Evropskom prvenstu u Austriji, nakon pet godina će napustiti Ademar Leon.

U razgovoru za španski list Marcu Alilović je kazao kako je početkom ove godine potpisao trogodišnji ugovor s Pivovarnom Laško te obrazložio razlog zbog takve odluke.

"Za prelazak u klub iz Celja, najviše me privukao njihov projekt, odnosno želja da vrate nekadašnju reputaciju vrhunskog kluba u europskim razmjerima, odnosno činjenica da su doveli trenersku instituciju u liku Zvonimira Serdarušića, koji je Kiel doveo na vrh u Njemačkoj. Svidio mi se projekt Pivovarne Laško", kazao je Alilović.

Alilović je briljirao na golu Ademar Leona u 16. kolu ASOBAL lige, kada su na svom parketu slavili sa 18:15 protiv Alcobendasa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti