Alilović: Protiv Švedske mora biit puno bolje

Alilović: Protiv Švedske mora biit puno bolje

Rukometaši Hrvatske nakon prva dva kola na EP u Danskoj imaju dvije pobjede, ali partija protiv Crne Gore nije mogla zadovoljiti selektora Golužu ni igrače koji ovakvom igrom teško mogu doći do medalje. 

Jedan od najzaslužnijih za dvije pobjede Hrvatske svakako je golman Mirko Alilović koji u Danskoj brani fantastično za razliku od SP u Švedskoj 2011. godine kada je bio na meti kritika javnosti zbog slabe forme. 

"Ne volim se toga niti sjetiti, stalno me vraćaju na tu ‘temu’. Nažalost, opet smo ušli malo lošije. Bilo smo, kao, opušteni, a oni su krenuli ‘sto posto’. No,najvažnija je pobjeda, zasad nam dobro ide, nadam se da će tako još šest utakmica", istakako je Alilović i dodao da protiv Švedske u borbi za prvo mjesto u grupi mora biti puno bolje. 

"Zaigrali smo koncentriranije u drugom dijelu, znali smo da negdje griješimo. Bitno je da nije odlučivala jedna lopta i da smo koliko-toliko mirno priveli utakmicu. No, tako ne smijemo igrati protiv Švedske. Oni igraju praktično doma, puno su bolja momčad", zaključio je Alilović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.