Alispahić: Bili smo blizu Evropi, sve dobro urađeno u prvom pokvarili smo u drugom dijelu sezone

Zadovoljan je svojim igrama

Alispahić: Bili smo blizu Evropi, sve dobro urađeno u prvom pokvarili smo u drugom dijelu sezone

A. Beganović

Iako je većim dijelom sezone bila u igri za izlazak na evropsku scenu, loše igre i rezultati u samoj završnici Slobodu su "gurnule" u donji dio premijerligaške tabele.

Prvi dio aktuelne sezone Sloboda je bila hit, no u drugom dijelu potpuno drugačija slika, a o sezoni koja se privodi kraju SportSport.ba je razgovorao sa iskusnim veznjakom Mehmedom Alispahićem.

"Dobro smo odigrali prvi dio sezone, pa mogu reći i iznad svih očekivanja. Navijači su prepoznali naš trud i zalaganje i mogu vam reći da je u tim momentima bilo lijepo biti igrač Slobode. Zaradili smo respekt protivnika i ljudi koji prate bosanskohercegovački fudbal", na početku razgovora za SportSport.ba je istakao Alispahić.

Međutim, nakon sjajnog prvog dijela sezone u drugom veliki pad. Sloboda je uz GOŠK najslabija ekipa proljetnog dijela prvenstva.

"Mi koji smo u fudbalu duže vrijeme mogli smo na polusezoni naslutiti da stvari ne idu u očekivanom smjeru. Počeli smo se susretati sa mnogim problemima, rezultati su bili mnogo slabiji od očekivanog i sve dobro urađeno u prvom dijelu sezone je pokvareno", ističe Alispahić.

Nekadašnji fudbaler Iskre, Šibenika, Dinama, Rijeke i Sarajeva smatra da je Sloboda mogla do mjesta koje vodi na evropsku scenu.

"Bili smo na dobrom putu, mogu reći da Slobodi izuzev kada ga je izborila, nastup na evropskoj scceni nikad nije bio bliže. Naravno, uz dobru podršku van terena i par pojačanja kojih nažalost nije bilo. Malo nam je doista bilo potrebno", kaže iskusni veznjak.

U dosadašnjem dijelu sezone za Slobodu je Alispahić odigrao 23 susreta, 21 u prvenstvu i dva u Kupu.

"Zadovoljan sam svojim igrama, naravno da uvijek može bolje, no u svakom meču sam davao svoj maksimum. Malo me poremetila povreda, nisam u finišu mogao pomoći ekipi jer se nisam htio "šlepati". Nisam mogao dati 100 posto od sebe i onda je bolje da ne igram. Počeo sam trenirati punim intenzitetom i očekujem da u posljednju utakmicu zajedno sa kolegama odradim na najbolji način", istakao je Alispahić koji je ugovorom za Slobodu vezan do kraja ove sezone.

"Vidite, ne razmišljam mnogo o tome. Bez obzira što utakmica u Bijeljini nema neki veliki rezultatski značaj mi kao profesionalci moramo dati sve od sebe. Kada se završi taj duel onda ću početi razmišljati o narednoj sezoni. U Slobodi je situacija teška, trenutno se ništa ne zna, a imao sam već nekih poziva iz naših klubova ali iz Hrvatske. Vidjet ćemo šta će prelazni rok donijeti".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju razgovora Alispahić se zahvalio navijačima Slobode za podršku koju su pružali njemu i saigračima tokom sezone.

"Žao mi je što nisam igrao na Tušnju u subotu i što nisam imao priliku da se oprostim od publike na terenu. Zahvalio bih se zato ovim putem navijačima koji su nas podržavali tokom sezone".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi