Tušanj napuštali u 75. minuti

Slika i prilika Slobode · Komentar

E. Škorić

Sloboda je jučer na Tušnju ugostila Mladost Doboj Kakanj u 32. kolu Premijer lige, pa je doživjela novi poraz.

Serija utakmica Slobode bez pobjede je nastavljena i traje već mjesec dana, od pobjede nad Sarajevom u aprilu. Crveno-crni su na prethodnih pet mečeva osvojili samo bod, kada su sa Željezničarom odigrali 0:0.

U prethodnih pet utakmica Sloboda je postigla samo jedan pogodak. Dakle, za 450 i kusur minuta je tek jednom tim Zlatana Nalića pronašao put do protivničke mreže i to protiv Krupe na Tušnju.

Zrinjski, Željo, Široki Brijeg i Mladost su zaključali vrata u duelima sa Slobodom, koja će turbulentnu sezonu okončati u Bijeljini protiv Radnika i u donjem dijelu tabele.

Igra Slobode nije na nekom zavidnom nivou, posebno u ofanzivnom dijelu, a negledljiv nogomet je bio očit razlog da se Tušanj krene prazniti 15 ili 20 minuta prije kraja.

Mnogi Tuzlaci su jučer do 75. minute imali strpljenja, a onda je ono nestalo, pa su odlučili da odu kući, ionako nervozni jer, u biti, nema ni kvalitetne igre, ni dobrih rezultata. Nezgodna kombinacija. Kud ćeš gore?

Sloboda je odavno izgubila ambicije u Premijer ligi, čak i kada je možda mogla da da bude ravnopravan rival ostalim ekipama u borbi za Evropu, ali je odmah digla ruke i rastužila navijače.

Ako neko zna i može da donese neki sud o (ne)kvaliteti igre, onda je to - publika. Ljudi koji vikende provode na stadionima. Sudeći po njima, kvaliteta na Tušnju trenutno nema. A ni rezultata...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Slobodi će morati dobro da se potrude da u narednoj sezoni prezentuju nešto ljepši nogomet i daleko bolje rezultate, kako bi utakmice na Tušnju trajale duže od 75 minuta.

U protivnom, gledat ćemo iste scene, pomalo i tužne, ako se zna da je Sloboda klub s bogatom tradicijom i da je Tuzla među tri najveća grada u BiH, te da se u ovom gradu oduvijek živjelo za Slobodu.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mirza24
To je poruka bivsem predsjedniku i sd koji nisu nista uradili u zimskom prelaznom roku
1 5
VelaHavle
Neka da Bog da ispali zbog onakvog zapinjanja protiv Sarajeva i skandiranja Zrinjski sampion
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi