Alispahić i dalje na meti PSV-a

Kako tvrde holandski mediji

Alispahić i dalje na meti PSV-a

Novi reprezentativac Bosne i Hercegovine Mehmed Alispahić ponovo se nalazi na meti holandskog velikana PSV Eidhovena, javili su holandski mediji.

Alispahić se već duže vrijeme nalazi u samom vrhu liste želja nekadašnjeg evropskog prvaka, a PSV ga je u Eidhoven pokušao dovesti i u januarskom prelaznom roku, ali nisu uspjeli.

Skauti PSV-a ipak su i dalje pratili mladog i veoma perspektivnog vezistu, a čelnike kluba iz Eidhovena svakako je dodatno ohrabrilo pozivanje Alispahića u reprezentaciju Bosne i Hercegovine i to na poziciji gdje igraju Zvjezdan Misimović, Miralem Pjanić, Senijad Ibričić i Haris Medunjanin.

Osim PSV-a, za Alispahića su također interesovanje pokazali splitski Hajduk, kao i nekoliko klubova iz prve turske fudbalske lige, a vrijednost eventualnog transfera mogla bi iznositi od 1,5 do 2 miliona eura.

Alispahić je rođen 24. novembra 1987. godine, a u karijeri je igrao za bugojansku Iskru odakle je prešao u svoj sadašnji klub Šibenik. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je debitovao 29. maja ove godine u prijateljskoj utakmici sa Švedskom u Stockholmu, a prema najavama selektora Zmajeva Safeta Sušića, Alispahić će se naći i na narednim okupljanjima A nacionalnog fudbalskog tima Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.