Alispahić: I ovo je fudbal

Iz Zagreba za SportSport.ba

Alispahić: I ovo je fudbal

Adnan Beganović

Revanš susret 3. pretkola Lige prvaka u kojem je Dinamo savladao Helsinki i tako se plasirao u narednu fazu ovog eminentnog takmičenja po dobrom neće pamtiti veznjak Modrih i našeg nacionalnog tima, Mehmed Alispahić.

Naime na samom otvaranju susreta u jednom duelu sa protivničkim igračem Alispahiću je slomljena ruka, a istu večer u zagrebačkoj bolnici naš reprezentativac je operisan.

"Mnogo bolje je sada, mada bolovi još uvijek nisu prestali. Pijem stalno tablete protiv bolova i nadam se da će sve biti u najboljem redu", iz bolesničke postelje za SportSport.ba govori Mehmed Alispahić.

"Povreda je došla u najgorem mogućem trenutku, no sve je to fudbal. I povrede su sastavni dio igre. Ne gubim optimizam, vratiću se još bolji, u to sam siguran. Kroz cijelu karijeru sam se poštenim radom probijao i sve sam zaslužio upravo zahvaljujući svojoj volji i želji. I zbog toga sam optimističan", dodao je Alispahić.

Veznjak Dinama ističe da su mu čelnici kluba na raspolaganju. Svaki dan prema Alispahićevim riječima neko ga obiđe, a posebno je nesretan zbog toga što će propustiti novu reprezentativnu akciju.

"Dinamo je veliki klub, najveći u regionu. Svaki dan neko mi dolazi u posjetu, brinu se o svemu. U bolnici ću biti do nedjelje, a možda dođem i na utakmicu našeg nacionalnog tima i Grčke. Pravo da vam kažem, tužan sam što neću biti sa svojim reprezentativnim saigračima. Doktori prognoziraju da ću s terena biti odsutan tri do četiri mjeseca, ali ja sam uvjeren da ću se vratiti mnogo prije.", zaključio je bh. reprezentativac.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.