Alispahić igra zadnju utakmicu za Šibenik

Transfer sve izgledniji

Alispahić igra zadnju utakmicu za Šibenik

Adnan Beganović

U okviru 18. kola HNL-a danas će snage odmjeriti Šibenik i Hajduk, a povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine i najbolji igrač momčadi iz Krešimirovog grada, Mehmed Alispahić, možda će i posljednji put nositi dres Šibenika.

Naime, Alispahiću ugovor sa Šibenikom ističe na ljeto naredne godine, a dobre igre bh. internacionalca nisu ostale nezapažene, pa će danas na Šubićevac pohoditi veliki broj izaslanika evropskih klubova kako bi se još jednom uvjerili u Alispahićeve kvalitete.

Pored Hannovera, Red Bull Salzburga i nekih turskih klubova našeg internacionalca u svojim redovima želi i Hajduk, što je potvrdio i sam Alispahić.

"Hajduk je zainteresiran i to nije od jučer. Vidjet ćemo, za sada je sve još daleko. Nije samo Hajduk u igri. Imam i nekih ozbiljnih inostranih opcija", rekao je Alispahić za Sportske novosti.

Bilo kako bilo, Alispahić će najvjerovatnije napustiti Šibenik jer su i u momčadi sa Šubićevca svjesni da im je ovo posljednja prilika za prodaju jer ugovor našem internacionalcu ističe za šest mjeseci. Šibenik navodno traži milion eura na ime obeštečen, no da li će toliko dobiti, mogli bi saznati veoma brzo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.