Alispahić: Iza mene je sezona iz snova

Šibenik ne može bez Bugojanaca

Alispahić: Iza mene je sezona iz snova

Adnan Beganović

Nogometni klub Šibenik u posljednje dvije sezone pravo je osvježenje HNL-a, a sasvim sigurno su za dobre partije momčadi sa Šubićevca najzaslužniji bh. internacionalci.

Pored već konstantno dobrog Ermina Zeca, u ovoj sezoni u dresu Šibenika bljesnuo je Mehmed Alispahić, koji je svojim igrama na Šubićevac doveo i skaute brojnih evropskih klubova, ali i selektora našeg nacionalnog tima Safeta Sušića.

"Ovo je sezona iz snova, kako za mene, tako i za Šibenik. Doista sam prezadovoljan sa onim što sam prikazao u ovoj sezoni, no želim napomenuti da su za moje igre uveliko zaslužni i moji saigrači, te trener Branko Karačić", govori Alispahić za SportSport.ba i dodaje:

"Po prvi put u istoriji Šibenik se plasirao u Evropu, izborili smo i finale kupa u kojem smo poraženi od Hajduka, no kada se sve sabere i oduzme, mogu slobodno reći da smo svi u klubu prezadovoljni. Atmosfera u gradu je nevjerovatna, navijači nas cijene i vjerujte mi da se za takvo nešto i trenira:"

Sjajne igre Alispahića, nisu ostavile ravnodušnim ni brojne skaute evropskih klubova, ali ni selektora našeg nacionalnog tima Safeta Sušića, koji je posmatrao neke susrete momčadi sa Šubićevca.

"Mnogi skauti evropskih klubova prate me već duže vrijeme, no ne želim se previše osvrtati na to. Imam još godinu dana ugovora, s tim da u slučaju dobre ponude mogu napustiti Šubićevac, a ja se iskreno nadam da će već na ljeto doći ozbiljna ponuda, te da ću od naredne sezone igrati u nekoj jačoj ligi. Drago mi je što je i selektor dolazio i gledao neke naše utakmice. San svakog igrača  je igrati za reprezentaciju, ali ne želim mnogo o tome, jer moje je da se pokazujem na terenu i ništa više od toga", istakao je veznjak Šibenika.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije