Alispahić: Još uvijek se privikavam na momčad

Bh. internacionalac briljirao protiv Spezije

Alispahić: Još uvijek se privikavam na momčad

A. Haznadarević

Novi igrač hrvatske momčadi Rijeke i povremeni bh. reprezentativac Mehmed Alispahić, u pripremnoj utakmici sa italijanskom Spezijom je bio asistent kod pogotka, te je na najbolji mogući način započeo svoju eru u novom klubu.

Ubrzo su shvatili Riječani da su napravili pravi potez sa dovođenjem bh. veziste, međutim Alispahić je čvrsto na zemlji, istakavši u izjavi za službenu klupsku stranicu da se tek privikava na novo okruženje.

 

"Rano je suditi nakon samo jedne utakmice. Iza nas je u tom trenutku bilo samo deset dana rada. Mislim da smo odigrali dobro prvo poluvrijeme i zasluženo postigli ta dva pogotka. O svojoj igri još ne bih govorio. Tek se privikavam na momčad, linije kretanja i trenerove zahtjeve. Idem iz utakmice u utakmicu. I saigrači mi puno pomažu, sjajno su me primili. Puno razgovaramo o svemu", kazao je naš internacionalac, dodavši da se nije pokajao što je izabrao baš Rijeku:

 

"O klubu sam sve znao i tu tajni nije bilo. Dok su trajali razgovori, naravno da sam se informirao i o samom gradu. Svi su mi o Rijeci govorili u superlativima. I zaista, nisu pretjerali. Ovdje sam toplo primljen i hvala svima na tome", zaključio je.

 

Inače, NK Rijeka se pred drugi dio sezone priprema u turskoj Antalyji, gdje im prema riječima Alispahića osim odličnih uslova vremenske prilike ne idu baš na ruku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.