Alispahić, Kvržić i Zlomislić na gostovanju kod Vitorije

Rijeka debituje u Europa ligi

Alispahić, Kvržić i Zlomislić na gostovanju kod Vitorije

Nogometni klub Rijeka koji je napravio veliku stvar u kvalifikacijama u kojima su eliminisali poznata fudbalska imena kakava su Žilina i Stuttgart koji iza sebe imaju iskustvo igranja i u Ligi prvaka, večeras je na svom prvom istpitu u Europa ligi.

Klub sa Kantride za koji nastupa i nekoliko bh. fudbalera gostovati će kod u Portugalu kod Vitorije Guimaraes.

“Mi smo svjesni kakav težak zadatak imamo. Vitoria je jedna vrlo goropadna ekipa, a naročito su jaki i agresivni na svom stadionu pred svojim navijačima.  No mi imamo svoj cilj i svoje želje. Nismo došli ovjde samo da nastupimo ili da samo igramo. Ovdje smo da zastupamo Rijeku i hrvatski nogomet”, kazao je Matjaž Kek, slovenski stručnjak na klupi Riječana

Ipak, slovenski stručnjak kaže kako njegovi nogometaši nemaju šta da izgube u ovome meču. Rijeka je plasmanom u Europa ligu premašila sva očekivanja za ovu sezonu,.

“Mi smo u fazi smo privikavanja na ovakav nivo nogometa. Nemamo nikakav pritisak osim onog kojeg samog sebi napravimo, sa željom da napravimo pozitivan rezultat”, ističe Kek. 

Na kraju je Kek odgovorio na pitanje o favoritu u ovome susretu, s obzirom na pedigre Rijeke kao kluba koji je izbacio jaki Stuttgart.

“Ja mislim da je ova grupa veoma  teška, ali s veseljem prihvaćam ulogu autsajdera. Jer nakon ipak nakon dugo vremena. Što se tiče Stuttgarta, to je bila jedna sasvim druga priča. Mislim da je Vitoria jača sada nego što je Stuttgart bio kad je igrao s nama“, zaključio je Slovenac na kraju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Utakmica se Guimaraes – Rijeka počinje u 21:05 po lokalnom vremenu (20:05 po srednjevropskom), a procjena je da bi na stadionu Alfonso Henriques, kapaciteta 30.000, biti oko 12.000 gledalaca.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.