Alispahić: Mogu mnogo bolje, Rijeka će igrati u Evropi

Zanimljivo u HNL-u

Alispahić: Mogu mnogo bolje, Rijeka će igrati u Evropi

Adnan Beganović

Do kraja hrvatskog fudbalskog prvenstva ostalo je još šest kola, a pored Dinama još četiri tima sanjaju izlazak na evropsku scenu. Jedan od njih je i Rijeka, čije boje brani bosanskohercegovački internacionalac Mehmed Alispahić.

Povremeni bosanskohercegovački reprezentativac Mehmed Alispahić je u januaru pojačao redove Rijeke, a uvjeren je da će sa svojim novim klubom izboriti nastup na evropskoj sceni.

"Biće neizvjesno do zadnjeg kola, no održimo li ovu vrhunsku atmosferu u klubu i gradu, koliko god teško bilo, na kraju ćemo izboriti Evropu", za Sportske novosti je istakao Alispahić.

Hrvatske novinare interesovalo je da li je Alispahić zadovoljan igrama koje trenutno pruža u Rijekinom dresu.

"Znam da mogu mnogo bolje, nije stvar u formi nego u poziciji koju igram. Igram bočnog veznog, a to znači i mnogo više obaveza u defanzivi. Iz te pozicije se mnogo teže dolazi do protivničkog gola i to je uzrok igara koje nisu na nivou ni mojih, a ni navijačkih očekivanja. Ali, samo odgovaram na vaše pitanje. Moja pozicija je centralna polušpica, no šefove odluke poštujem i dajem svojih 100% da ispunim njegove zapovijedi", zaključio je Alispahić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.