Alispahić: Moramo biti agresivni i trkački na visokom nivou

Trener Čelika uoči gostovanja Zrinjskom

Alispahić: Moramo biti agresivni i trkački na visokom nivou

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će na stadionu pod Bijelim Brijegom gostovati kod lidera na tabeli, ekipi Zrinjskog. 

Mostarci su aktualni prvaci BiH i sigurno su favoriti protiv Zeničana, koji su se nekako skupili par dana prije početka prvenstva i nisu odradili pripreme, što je posljedica i lošeg igračkog kadra, koje se odrazilo i na stanje na tabeli.

Šef stručnog štaba Kemal Alispahić pokušava izvući maksimum iz onoga što ima, a svjestan je da njegova ekipa mora biti na najvišem nivou u Mostaru ako želi da ostvari pozitivan rezultat.

Uoči sutrašnjeg duela, razgovarali smo sa šefom struke, koji je za naš portal istakao očekivanja od sutrašnje utakmice, ali i utakmice Kupa protiv ekipe Bosna-Sema.

"Kao što znate od početka prvenstva suočavamo se s velikim problemima u sastavljanju ekipe. Nijednu utakmicu dosad nisam imao sve igrače na raspolaganju. Protiv Zrinjskog opet ne mogu računati na kapitena Jusića, zatim Salčinovića, vjerovatno i Heću, koji se povrijedio, te Predragovića koji još nije stekao pravo nastupa. Bez obzira na to mi ćemo pokušati iznenaditi u Mostaru. Čelik dole tradicionalno dobro igra, pa ćemo nastojati nastaviti tu dobru seriju. Zrinjski je svakako favorit, jer je domaćin, lider na tabeli i aktualni prvak, a mi moramo biti agresivni i trkački na visokom nivou, ako želimo Mostar napustiti neporaženi" ističe Alispahić.

Čelik je danas za protivnika u okviru 1/16 finala Kupa dobio ekipu Bosna-Sema.

"To je jedan organizovan klub, poznajem ljude i oni su svakako osvježenje u našem nogometu.Poštujemo svakog protivnike, ali igramo kud kuće i realno je da očekivamo prolazak dalje.Mogli smo i gore proći, ovako jedna utakmica koju igramo na domaćem terenu pokušat ćemo najbolje iskoristiti i plasirati se u narednu rundu takmičenja" kazao je za SportSport.ba Kemal Alispahić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vjerovatni sastav Čelika: Ružić, G.Popović(Duraković), Hrkać, Marković, Šivšić, Pezer, Hasanović, Haurdić, M.Popović, Brković i Smriko.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi