Alispahić najbolji igrač 29. kola HNL-a

Husić i Krstanović u idealnom timu

Alispahić najbolji igrač 29. kola HNL-a

Adnan Beganović

Proteklog vikenda odigrano je 29. kolo hrvatskog fudbalskog prvenstva u kojem su bosanskohercegovački fudbaleri briljirali, a veznjak Šibenika, Mehmed Alispahić proglašen je igračem kola, dok su Ivan Krstanović i Edin Husić uvršteni u idealnu momčad.

Sjajan vikend je iza bosanskohercegovački fudbalera koji nastupaju u HNL-u. Nekadašnji igrač bugojanske Iskre i povremeni reprezentativac Mehmed Alispahić donio je pobjedu Šibeniku u duelu sa Varaždinom, s kojom će momčad sa Šubićevca najvjerovatnije ostati u društvu najboljih. Tako se Alispahić na najbolji mogući način oprostio od publike u Šibeniku jer već u narednoj sezoni nosit će dres zagrebačkog Dinama.

Napadač Zagreba, Ivan Krstanović, postigao je dva gola u remiju Pjesnika i Hajduka (2:2). Sa ova dva gola Krstanović je kolo prije kraja osigurao titulu najboljeg strijelva HNL-a. Bh. napadač postigao je 18 golova, dok se njegov prvi pratilac, Vukušić, zaustavio na brojci 14.

Sjajnu partiju u 29. kolu pružio je i veznjak Karlovca, Edin Husić. Njegova momčad je remizirala u Osijeku (0:0), a naš internacionalac bio je daleko najbolji igrač na terenu.

Momčad 29. kola: Kelava (Dinamo), Pavlović (Zagreb), Pauletić (Istra), Zgrablić (Karlovac), Dodo (Lokomotiva), Alispahić (Šibenik), Husić (Karlovac), Čulina (Rijeka), Belle (Istra), Krstanović (Zagreb), Erceg (Split).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.