Trener Čelika uoči početka Premijer lige

Alispahić: Potrebno nam je strpljenje

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će novu sezonu, kao i prethodnu u Premijer ligi otvoriti domaćom utakmicom, ovaj put protivnik će biti novajlija u ligi, ekipa Metalleghe iz Jajca.

Zeničani su potpuno izmijenili ekipu u odnosu na prošlu sezonu, nekolicina igrača je ostala vjerna klubu, a stigli su i novi igrači, tako da se sutra očekuje dosta novih igrača na terenu.

Šef struke Kemal Alispahić preuzeo je klub u veoma teškoj situaciji s mnogo hrabrosti, znajući kakva je sredina u koju dolazi i pritisak, koji uvijek postoji na Bilinom polju. Danas je na press konferenciji govorio o narednoj sezoni, igračkom kadru, sutrašnjoj utakmici, te strpljenju oko igračkog kadra...

"Očekivanja u sutrašnjoj utakmici su da pobijedimo, ne vidim kakva bi mogla biti očekivanja, kakav bi ja bio trener kad ne bih kazao da nećemo pobijediti, uvijek idemo da pobijedimo bez obzira ko nam je protivnik.Mi smo Čelik, najbolji klub u državi, čast ovim iz glavnog grada, mi smo giganti i uvijek ćemo se tako ponašati.Situacija jeste teška, znate da smo morali rješavati stvari u hodu, ali sada je odlično kako je bilo na početku. Problema oko sastava nemamo, imamo što imamo, pokretačku snagu ekipe čine momci koji su igrali prošle sezone, ovi domaći igrači uz nekolicinu sa strane. Drago mi je zbog ovih igrača, koji su ostali u Čeliku, jer oni žive od nogometa i uprkos svemu ostali su vjerni klubu" ističe Alispahić.

Ekipa nije još potpuno spremna, što će se na početku prvenstva sigurno osjetiti.

"Jedan dobar dio igrača je trenirao s nekim svojim trenerima, ali ovo što viđam na treningu me raduje i gajim optimizam da će to biti sve bolje. Vjerujem da ćemo uz nešto drugačiji rad moći nadoknaditi neke stvari, ali ne mislim da su ostali nešto posebno u prednosti nad nama.Nadam se da ćemo sutra dobro odigrati i pobijediti protivnika" nada se trener Zeničana.

Skautirali su Metalleghe, koji nije nimalo naivna ekipa.

"Oni su zadržali ekipu, doveli su nekoliko pojačanja, ali kostur ekipe iz prošle sezone je ostao.Metalleghe nije bezopasan, sigurno će imati prepuno motiva, da se pokažu u prvoj utakmici u Premijer ligi, gledao sam ih protiv Željezničara i djelovali su jako dobro. Uz svo poštovanje prema njima, nama je najbitnije da mi budemo na nivou, a ako uspijemo sve realizovati što se dogovorimo, onda imamo snage za pobjedu na početku prvenstva" ističe Alispahić.

Novi trener traži strpljenje javnosti i grada, budući da je preuzeo ekipu u teškoj situaciji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Arsene Wenger je 20 godina u Arsenalu i opet kaže da treba strpljenja, ja sam tu 15-tak dana i naravno da treba strpljenja. Nismo mi ni izbliza ono što bih ja htio, u našoj ligi je previše mijenjanja trenera, igrači se ne mogu tako lako prilagođavati stalno na nove trenere, igru, formacije. Nerealno je očekivati da igramo, kako bi ja htio, ali bitno je da imamo progresiju prema naprijed. Biće duga sezona, neke se stvari mogu stići, ali bitno je da smo objektivni, da realno gledamo situaciju i da svi zajedno pomognemo klubu", kazao je Alispahić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi