Zeničani žele slaviti na otvaranju sezone

Na Bilinom polju dočekuju Metalleghe

Zeničani žele slaviti na otvaranju sezone

D. Kurbegović

U NK Čelik ni ovog ljeta nije bilo dosadno. Na Bilinom polju uvijek ima nekih zanimljivosti, a pretežno su to stvari koje nemaju veze sa sportom, a ponajmanje s nogometom.

Zeničani su se nakon teške situacije, uspjeli uz podršku Grada ipak trgnuti, te skupiti ekipu, koja će sigurno biti dostojan protivnik svakoj ekipi.

Šef stručnog štaba Kemal Alispahić nametnuo je svoj metode rada, koji su igrači prihvatili, a najveći problem jeste kasno sklapanje ekipe, te fizička sprema. Ipak crno-crveni se u sutrašnjoj utakmici uzdaju u ime, veličinu kluba u odnosu na Metalleghe, koji je novajlijau ligi, ali nimalo bezazlen protivnik.

Pravo nastupa u sutrašnjoj utakmici nema Dino Hasanović, veznjak koji je prošle sedmice stigao iz sarajevskog Željezničara, dok je Anes Haurdić zadobio lakšu povredu, zbog koje nije trenirao u punom ritmu, međutim njegov nastup nije pod znakom pitanja.

Kako su najavili iz kluba s Bilinog polja očekuju da ih podrži javnost, te da se ne očekuje puno na startu prvenstva, jer ekipa nije još uigrana, a ni fizički na visokom nivou.

Bez obzira na sve, sutra žele do prve pobjede u sezoni u kojoj će svaki bod da bude bitan u velikoj borbi, kako za vrh tabele, tako i za opstanak.

Vjerovatni sastav Čelika: Bukvić, G.Popović, Jusić, Marković, Šivšić, Hećo, Pezer, Popović, Salčinović, Haurdić i Brković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi