Alispahić: Povreda je ostavila traga, ali biću sve bolji

Veznjak plemitog kova pružio dobru partiju

Alispahić: Povreda je ostavila traga, ali biću sve bolji

Adnan Beganović

Fudbaleri aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka, FK Sarajevo, u 1. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine sa ubjedljivih 6:1 su savladali Drinu. 

Bordo ekipa je sjajno krenula u odbranu titule. Na "domaćem" terenu u Travniku izabranici Dženana Uščuplića su nadigrali Drinu, koja je prva stigla do prednosti.

Igrom Sarajeva dirigirao je Mehmed Alispahić, koji se nakon teške povrede polako vraća u formu i ta činjenica sasvim sigurno raduje stručni štab, ali i navijače bordo tima. Uz trostrukog sgtrijelca Benku, Alispahić je danas bio ponajbolji igrač Sarajeva, a dobru igru krunisao je i prekrasnim pogotkom, kakvih na našim terenima ne viđamo mnogo.

"Sretan sam zbog pogotka, ali prije svega zbog pobjede. Od susreta sa Veležom u prošloj sezoni sam vukao neugodnu povredu skočnog zgloba. Radi se o teškoj povredi, koja ostavlja traga, ali osjećam se sada mnogo bolje. Iskreno, nisam na nivou igre na kojem želim biti, ali iz utakmice u utakmicu će se dizati i moja forma. Siguran sam u to", na početku razgovora za SportSport.ba kaže Alispahić.

Iako je Sarajevo na otvaranju susreta imalo dvije prilike, do prednosti je prva stigla Drina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nije bilo straha nakon Drininog vodstva. Mislim da smo dobro krenuli u utakmicu. Bili smo agresivni na svaku loptu i znao sam da će nam se takva igra isplatiti. Ubjedljivo smo pobijedili, no već sada počinjemo razmišljati o narednom protivniku", dodao je Alispahić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.