Trener Čelika nakon Viteza

Alispahić: Problem nam je neuigranost i fizička sprema

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika jučer su na Bilinom polju u svojoj drugoj utakmici u pripremnom periodu pobijedili Vitez rezultatom 1:0, a jedini gol na utakmici postigao je Anes Haurdić u 13. minuti utakmice.

Zeničani su u prelaznom periodu ostali bez najboljih igrača, ali su ipak uspjeli da dovedu određena pojačanja, koja će im donijeti kvalitet. Trener crno-crvenih Kemal Alispahić bio je zadovoljan jučerašnjom utakmicom, ali je svjestan da je još mnogo posla pred njim, te da je tek jučer kompletirao ekipu za narednu sezonu.

"Ova ekipa prvi put u životu igra zajedno, tu je većina novih igrača i mogu biti zadovoljan posebno s prvih 30-tak minuta utakmice, a što me posebno raduje. Čini se da igrači počinju shvatati ono što tražim od njih, jer su prošle godine igrali potpuno drugačiji nogomet od onog kojeg ja tražim. Smatram da Čelik mora da igra lijepo, a posebno u Zenici, gdje ljudi znaju šta je fudbal. Ono što nam je najveći problem jeste fizička priprema, što je potpuno razumljivo.Bojan Marković je jučer možda nakon dva mjeseca prvi puta odigrao utakmicu, tako se može reći i za ostale momke, Salčinović je brilijantan, ali i njemu fali malo snage" ističe Alispahić.

Čelik mora igrati lijepo i igrači se moraju boriti za crno-crveni dres

"Mi smo oko 60.minute protiv Viteza već počeli padati, fali nam fizičke spreme, ali realno ovo protiv Viteza i Novog Travnika je dobro, dižemo se iz feniksa i biće to sve bolje kako bude vrijeme odmicalo.Imat ćemo još jednu provjeru, jer imamo dosta momaka koji su ovdje na probi, pa ćemo organizovati jednu utakmicu u ponedjeljak ili utorak da ih isprobamo.Moramo zadržati svježinu, siguran sam da neće biti zime za Čelik, mi ćemo težiti da igramo za naš klub, za boje dresova i publiku, mislim da se ne trebamo sikirati puno. Kako vrijeme bude odmicalo, mi ćemo biti sve bolji" kaže trener Zeničana.

Nurković i Šivšić su novi igrači Čelika

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Napravili smo dogovor s Nurkovićem i na njega računamo, iako imamo Bukvića koji je bio veoma dobar protiv Viteza, ali moramo imati tri golmana u ekipi. Šivšić je igrač koji nam nedostaje jer igra na poziciji, koja nam je deficitarna. On je igrao prošle sezone u Travniku i dobro će nam doći. Danas je tu bio i mali Hasanović iz Želje, koji je izrazio želju da dođe u Čelik, ovo je veliki klub i dosta igrača želi da dođe" kazao je Alispahić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi