Safet Šivšić blizu prelaska u Čelik?

Posljednje pojačanje Zeničana

Safet Šivšić blizu prelaska u Čelik?

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će odigrati generalku protiv Viteza na Bilinom polju. 

Biće to prilika da šef struke Kemal Alispahić izvede ekipu koja bi mogla početi novu sezonu protiv ekipe Metalleghea iz Jajca.

Nakon angažovanja Jasmina Smrike, Danijala Brkovića, Bojana Markovića, Anesa Haurdića, Ante Hrkaća, Almira Pliske, crno-crveni su kako smo danas pisali blizu angažovanja i golmana Adisa Nurkovića, te još jednog igrača s kojim bi zaključili ovaj prelazni rok.

Kako saznaje SportSport.ba posljednje pojačanje Zeničana uoči početka nove sezone mogao bi da bude 23-godišnji lijevi bek Safet Šivšić. Ovaj nogometaš je upravo ono što nedostaje ekipi Kemala Alispahića, ljevak, koji će zatvoriti tu lijevu stranu. Pregovori su u završnoj fazi, a sutra bi se klub i nogometaš trebali konačno i dogovoriti oko saradnje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj bivši kadetski, juniorski i mladi reprezentativac naše zemlje sa 16 godina je potpisao ugovor sa zagrebačkim Dinamom, kao jedan od najtalentovanijih kadeta u BiH. Nastupao je za kadetsku i juniorsku selekciju kluba s Maksimira, a onda je igrao na posudbi u Sesvetama. 

Nakon što mu je istekao ugovor vratio se u Olimpic, s kojim je prije dvije sezone osvojio naslov pobjednika Kupa. Posljednjih pola godine nastupao je za Travnik, za koji je nastupio na 16 utakmica, postigavši dva gola, od toga jedan upravo Čeliku na Piroti u pobjedi Travnika nad crno-crvenima rezultatom 3:2.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti