Alispahić raskinuo s Dinamom, nova destinacija Rijeka

Bh. internacionalac pojačo momčad s Kantride

Alispahić raskinuo s Dinamom, nova destinacija Rijeka

Adnan Beganović

Povremeni bosanskohercegovački reprezentativac Mehmed Alispahić, prije nekoliko trenutaka potpisao je ugovor sa hrvatskim prvoligašem NK Rijeka.

Prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba, Mehmed Alispahić, nova je akvizicija momčadi s Kantride, koja u narednom periodu s trona hrvatskog fudbala želi skinuti zagrebački Dinamo.

Dolaskom na čelo kluba italijanskog bogataša Gabriela Volpija u Rijeci su počeli puhati neki novi vjetrovi, a izabranici Elvisa Scorije jesenji dio sezone okončali su na četvrtom mjestu.

No, ambicije  su mnogo veće, pa tako Rijeka već sada slaže momčad koja će u narednom periodu pokušati s trona hrvatskog fudbala skinuti Dinamo, a naš internacionalac Mehmed Alispahić trebao bi biti važan kotač jedne nove, moćne Rijeke.

Alispahić je potpisao ugovor s Rijekom do 2017. godine, a ovu informaciju potvrdio nam je i njegov menadžer Miralem Kazić.

"S Dinamom smo se sporazumno rastali. Meho je bio želja Rijeke i prije dolaska u Zagreb. Mislim da se u Rijeci pravi jedna dobra priča, te da je Meho dolaskom u ovaj klub napravio pravi posao", istakao je Kazić za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.