Alispahić Šibenčanima donio prvi trijumf

HNL, 8. kolo

Alispahić Šibenčanima donio prvi trijumf

Edmir Škorić

Šibenik je u prvoj utakmici 8. kola Hrvatske nogometne lige, kao gost, savladao Hrvatski dragovoljac s minimalnih 1:0, a gol odluke postigao je povremeni bh. reprezentativac Mehmed Alispahić.

Šibenčani su u dosadašnjih sedam kola imali tri remija i četiri poraza, a prvu pobjedu ostvarili su tek danas, u osmom kolu, zahvaljujući Alispahiću koji je u 42. minuti pogodio sa bijele tačke za slavlje gostiju.

Hrvatskom dragovoljcu je ovo bio šesti poraz, te su na samom dnu tabele sa svega dva osvojena boda.  Naglasimo da su danas na programu još dvije utakmice 8. kola HNL-a. Inter je domaćin Osijeku, a Varaždin Cibaliji.

HNL, 8. kolo:
Hrv. Dragovoljac - Šibenik 0:1 (Alispahić 42 - penal)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.