Alispahić Šibeniku donio tri boda

HNL, 21. kolo

Alispahić Šibeniku donio tri boda

Adnan Beganović

Nakon što su jučer odigrana dva susreta u okviru 21. kola HNL-a, prije nekoliko trenutaka završeno je još pet, a Hajduk je poražen u Zagrebu od Lokomotive (1:2), dok je Šibenik golom bh. internacionalca Mehmeda Alispahića utišao Kantridu.

Šibenik je još jednom iznenadio. Ovaj put izabranici Branka Karačića na kantridi s minimalnih 1:0 su pobideili domaću Rijeku. Jedini pogodak za momčad sa Šubićevca postigao je nekadašnji igrač bugojanske Iskre, Mehmed Alispahić. Igrala se 45. minuta kada je Ermin Zec oboren na nekih 16 metara od gola domaćih, a Alisphić je izveo slobodnjak i prevario Radmana.

Lokomotiva iz Zagreba, ili Dinamo II, kako često nazivaju ovaj klub, slavila je protiv Hajduka (2:1). Već u 9. minuti domaći si poveli, a pogodak za Lokomotivu postigao je igrač Hajduka, Rubil. Samo 7. minuta kasnije izabranici Stanka Poklepovića su izjednačili, a strijelac je bio Vukušić. U posljednjoj minuti prvog poluvremena dosuđen je penal za Lokomotivu, a siguran s bijele tačke bio je Bule.

Zadar u Stanovima nije imao problema sa Međimurjem. Fudbaleri Zadra upisali su sigurnu pobjedu od 2:0, a strijelci su bili nekadašnji igrač Zrinjskog, Terkeš, i Santini.

U Varaždinu su snage odmjerili Varteks i Cibalija, a nakon 90 minuta nije bilo pobjednika. Krajem prvog poluvremena dešavale su se najvažnije stvari na ovoj utakmici. Cibalija je preko Grgića povela u 44. minuti, a minut kasnije Mumlek je iz jedanaesterca pogodio za konačnih 1:1.

Osijek i Croatia iz Sesvete odigrali su najnezanimljiviji susret u 21. kolu, a nakon 90 minuta pogodaka nije bilo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.